ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Πόση ώρα μπορείτε να αφήνετε το κατοικίδιο σας μόνο του στο σπίτι;

posi-ora-mporite-na-afinete-to-katikidio-sas-mono-tou-sto-spiti

Συμφωνά με τους ειδικούς πολλά σκυλιά όταν μένουν μόνα τους στο σπίτι υποφέρουν από άγχος. Μάλιστα υπάρχουν και σκυλιά που κάτω από τις συνθήκες έντονου στρες κάνουν κακό στον εαυτό τους. Μασάνε την ουρά τους, κάνουν εμετό, γλύφουν τα πόδια τους κάνοντας πληγή.

Θυμίζουμε ότι η πρωινή βόλτα του σκύλου πριν τη δουλειά είναι πολλή σημαντική ειδικά όταν χρειάζεται να μείνει μόνος στο σπίτι μετά για κάποιες ώρες.

Πόσες ώρες όμως μπορείτε να τον αφήσετε μόνο του;

Δεν είναι καλό για έναν σκύλο να κάθεται μόνος του σπίτι για πάνω από 4 ώρες. Οι σκύλοι είναι κοινωνικά θηλαστικά και έχουν ανάγκη την επαφή τους με τον άνθρωπο.

Ειδικά τα κουτάβια έχουν περισσότερο ανάγκη την παρουσία του ανθρώπου και δεν είναι καλό να τα αφήνετε για πάνω 3 ώρες μόνα τους.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων, νέους ή παλιούς, να μην τιμωρούν ποτέ το ζώο για ζημιά που έκανε όταν έμεινε μόνο. Αντιδρούν γιατί νιώθουν ότι τα εγκαταλείπετε.

Άλλωστε έρευνες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά που μένουν πάρα πολλές ώρες μόνα στο σπίτι ή απομονωμένα στην αυλή, νιώθουν τόσο παρατημένα όσο και τα παιδιά, που εγκαταλείπουν οι γονείς τους.

Συμπεριφορές που παρατηρούμε σε σκύλους που μένουν πολλές ώρες μόνοι τους:

🐾 Γαβγίζουν διαρκώς

🐾 Κάνουν καταστροφές στο σπίτι

🐾 Αφοδεύουν στο σπίτι

🐾 Παρουσιάζουν υπερδιέγερση όταν γυρίζουμε στο σπίτι και “δεν ηρεμούν”

🐾 Γλύφουν τα πόδια τους σε ένα σημείο ή κυνηγούν την ουρά τους επίμονα.

🐾 Τρώνε τα κόπρανά τους

🐾 Είναι συνεχώς “νευρικά”

🐾 Έλλειψη διάθεσης για παιχνίδι και φαγητό

Κάποιες από τις παραπάνω συμπεριφορές μπορεί να οφείλονται σε πολλούς άλλους λόγους. Δεν σημαίνει, όμως, απαραίτητα ότι ένας σκύλος που παρουσιάζει κάποιες από τις παραπάνω συμπεριφορές πάσχει και από «άγχος αποχωρισμού».


govastileto.gr