ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Δίκη μικρής Μελίνας: Στις 5 Μαρτίου η απόφαση του δικαστηρίου

diki-mikris-melinas-stis-5-martioy-i-apofasi-toy-dikastirioy

Αύριο Τετάρτη (24.02) μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει πραγματογνωμοσύνη παρουσία των τεχνικών συμβούλων και των δύο πλευρών.

Παραμένουν στα καθήκοντά τους οι διορισθέντες πραγματογνώμονες στην υπόθεση θανάτου της Μελίνας Παρασκάκη, που είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου που σήμερα κλήθηκε να αποφασίσει για το εάν θα κάνει δεκτές ή όχι τις δηλώσεις εξαίρεσης των δύο εκ των τριών πραγματογνωμόνων, διατήρησε τους διορισθέντες πραγματογνώμονες, απορρίπτοντας το αίτημα αυτοεξαιρέσεως, θεωρώντας ότι οι επικαλούμενοι λόγοι προϋπήρχαν του διορισμού τους.

Αύριο Τετάρτη (24.02) μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει πραγματογνωμοσύνη παρουσία των τεχνικών συμβούλων και των δύο πλευρών αναφέρει το cretapost.gr.

Το Δικαστήριο διέκοψε για 5 Μαρτίου 2021, ημέρα που κατά πάσα πιθανότητα, θα εκδοθεί η οριστική απόφαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, αίτημα εξαίρεσης υπέβαλαν δύο από τους πραγματογνώμονες γιατρούς οι οποίοι είχαν οριστεί από το δικαστήριο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πραγματογνωμοσύνη στην οποία θα είναι παρόν και ειδικός εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής.

Οι δύο γιατροί ζήτησαν από το δικαστήριο την εξαίρεσή τους καθώς η πλευρά της πολιτικής αγωγής άφησε αιχμές για το γεγονός ότι έχουν υπάρξει μαζί με την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο, στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία του συνεδρίαση στις 15 Ιανουαρίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε διακόψει μετά την εξέταση του αιτήματος εξαίρεσης του καθηγητή καρδιολογίας ο οποίος είναι ένας εκ των τριών γιατρών που είχαν διορισθεί για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης την οποία είχε ζητήσει το δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίασή του.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αίτησή του κι έτσι ανέβαλε τη συνεδρίαση για τις 29 Ιανουαρίου ενώ ορίστηκε νέος πραγματογνώμων καρδιολόγος.


newsbomb.gr