ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Τριάντα φαντάσματα στοιχειώνουν εγκαταλελειμμένη εκκλησία σε χωριό της Τσεχίας

trianta-fantasmata-stoicheionoyn-egkataleleimmeni-ekklisia-se-chorio-tis-tsechias

Το ανατριχιαστικό αυτό θέαμα στα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία της περιοχής

Το μοναδικό πράγμα που είναι πιο τρομακτικό από ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο είναι ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο το οποίο στην πραγματικότητα δεν είναι εντελώς άδειο.

Όπως η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο μικρό χωριό Λούκοβα, σε απόσταση περισσότερων από 200 χλμ. ανατολικά της Πράγας στην Τσεχία, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και λειτουργούσε κανονικά μέχρι τη δεκαετία του 1960. Αιτία της εγκατάλειψής της; Η κατάρρευση της στέγης της κατά την διάρκεια μιας κηδείας το 1968.

trianta-fantasmata-stoicheionoyn-egkataleleimmeni-ekklisia-se-chorio-tis-tsechias

Τα μέλη της εκκλησίας, λοιπόν, μετέφρασαν το συγκεκριμένο γεγονός ως κακό οιωνό και έκτοτε επέλεξαν να διατηρήσουν την δραστηριότητά τους έξω από την εκκλησία, με το ίδιο το κτίριο τελικά να καταρρέει. Το 2012 ζητήθηκε από τον καλλιτέχνη Jakub Hadrava να δημιουργήσει μια εγκατάσταση η οποία θα προσέλκυε περισσότερο τουρισμό στην περιοχή.

Αξιοποιώντας την τοπική παράδοση, ο Hadrava αποφάσισε να «στοιχειώσει» την εκκλησία για πάντα, τοποθετώντας περίπου 30 λευκοντυμένα φαντάσματα από πηλό στα στασίδια της εκκλησίας.

Ο καλλιτέχνης, λοιπόν, με την βοήθεια των συμμαθητών του ως μοντέλα δημιούργησε ανθρωπόμορφα καλούπια από πηλό για το ανατριχιαστικό αυτό εφέ, τα οποία τοποθέτησε τόσο στα καθίσματα της εκκλησίας όσο και σε διάφορα άλλα σημεία της, δημιουργώντας ένα άκρως ανατριχιαστικό περιβάλλον και μία μυστηριακή ατμόσφαιρα.

trianta-fantasmata-stoicheionoyn-egkataleleimmeni-ekklisia-se-chorio-tis-tsechias

Η εκστρατεία των αρχών της περιοχής για την ενίσχυση του τουρισμού είχε μεγάλη επιτυχία και σήμερα οι επισκέπτες της πόλης φτάνουν από διάφορα σημεία της χώρας, και όχι μόνο, προκειμένου να παρατηρήσουν από κοντά τα φαντάσματα που «στοιχειώνουν» την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.


newsbeast.gr