ΥΛΙΚΑ:
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 500 γρ. σπανάκι, χονδροκομμένο
- 4 αυγά
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 250 ml νερό
- 250 γρ. φέτα
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι (αν δεν χωρά, σε δόσεις), αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθεί καλά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και 100 ml ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και σταδιακά το νερό, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ρευστός χυλός.
- Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι με τα υγρά του τηγανιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C° στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
- Η πίτα σερβίρεται χλιαρή ή ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου.
cooking.sigmalive.com