ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Πεντανόστιμα κρουασανο-τυροπιτάκια

pentanostima-kroyasano-tyropitakia

Υλικά

40 γραμμάρια μαγιά

1 ποτήρι γάλα (χλιαρο)

100 ml σπορελαιο

2 αβγα (1 για τη ζυμη και 1 για τη γεμιση)

1 κουταλάκι γλυκού ζαχαρη

1 κ.γλ. αλατι

μαλακό αλεύρι για κρουασάν (όσο χρειάζεται για να γινει μαλακη η ζύμη και να μη κολλάει στα χέρια)

300 γραμμάρια τυρί φέτα

λίγο βούτυρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τα χλιαρό γαλα με τη μαγιά ωστε να λιώσει. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, ένα αβγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμύνουμε παράλληλα. Αφήνουμε τη ζύμη 20-30 λεπτα να ξεκουραστεί. Παίρνουμε ένα κομμάτι της ζύμης και ανοίγουμε ένα στρογγυλό πιτάκι, το οποίο κόβουμε σε 8 τριγωνικά κομματάκια. Γεμίζουμε το καθένα απο αυτά με τυρι (το οποιο εχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια και ανακατέψει με το αβγό) και ύστερα τυλίγουμε απο τη φαρδιά πλευρά, διπλώνοντας ελάχιστα τις άκρες ώστε να μη φύγει η γέμιση. Αφού φτιάξουμε όλα τα τυροπιτάκια μας, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι κι αφού τα αλείψουμε με λίγο αβγό και προαιρετικα με λίγο βούτυρο, τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς C.


tempo24.news