ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Ακαταμάχητη λάβα σοκολάτας

akatamahiti-lava-sokolatas

Μία από τις ωραιότερες συνταγές για λάβα σοκολάτας που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Eύκολη, γρήγορη και πολύ απολαυστική συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 4 κρόκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα.
  2. Σε ένα ανοξείδωτο μπολ, το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά (μπεν μαρί), προσθέτουμε  την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, και  το βούτυρο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λεία.
  3. Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
  4. Έπειτα, στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και τα αυγά και χτυπάμε για 4-5 λεπτά με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν.
  5. Προσθέτουμε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας το μείγμα αυγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα για 1-2 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των αυγών και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  7. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 6 φόρμες για σουφλέ.
  8. Μοιράζουμε το μείγμα, με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουτάλι, στις φόρμες μέχρι τη μέση της κάθε μίας.
  9. Σε αυτό το σημείο, τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο αν δε θέλουμε να τα ψήσουμε όλα.
  10. Ψήνουμε τα σουφλέ για 10-15 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε για 2 λεπτά και μετά τα αναποδογιρίζουμε προσεκτικά.
  11. Περιχύνουμε με σοκολάτα και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.


sigmalive.com