ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Η «Μέλισσα» γίνεται 100 χρονών και γιορτάζει υπό την αιγίδα του ΑΠΘ

h-melissa-ghinetai-100-khronwn-kai-ghiortazei-ipo-tin-aighida-toy-apth

Η εορταστική καμπάνια με τίτλο «100 χρόνια Μέλισσα» υλοποιείται από εθελοντές φοιτητές του Αριστοτελείου και του ΠΑΜΑΚ με πρώτη δράση ένα μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makthes.gr η καμπάνια για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Ορφανοτροφείου Θήλεων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», τέθηκε και επίσημα υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου και θα διεξαχθεί με την υποστήριξη της κοσμητείας της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. 

«Η Μέλισσα» είναι ένα από τα παλαιότερα ορφανοτροφεία της πόλης και σκοπός της καμπάνιας είναι η ανάδειξη του πνεύματος της κοινωνικής προσφοράς και του πολύτιμου έργου του ιδρύματος.Σήμερα, «Η Μέλισσα» είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δίκαιου που έχει αναλάβει την προστασία κοριτσιών που προέρχονται από κακοποιητικό ή παραμελητικό οικογενειακό περιβάλλον. Η στέγη φιλοξένει ανήλικα κορίτσια ηλικίας 4 έως 18 ετών, των οποίων την επιμέλεια έχει αναλάβει υστέρα από δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της καμπάνιας, κ. Ευριδίκη Τζώνου, ο εορταστικός προγραμματισμός περιλαμβάνει μία σειρά από διαδικτυακές δράσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2021, με την πρώτη να είναι ένας μαθητικός διαγωνισμός συγγραφής με θέμα «Η ιστορία μιας Μέλισσας». Η διοργάνωση καλεί τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να γράψουν μία ιστορία που θα αναφέρεται στο έργο ή/και στο ίδρυμα της «Μέλισσας».

Στόχος του διαγωνισμού είναι οι νεαροί μαθητές, οι κηδεμόνες τους και οι δάσκαλοι/καθηγητές τους να έρθουν σε επαφή με το έργο της «Μέλισσας» και ταυτόχρονα να ενεργοποιηθεί η δημιουργική γραφή και η κριτική σκέψη του κάθε παιδιού.

Οι μαθητές μπορούν να καταθέσουν τις ιστορίες τους από 28/01/2021 έως και 28/03/2021 εδώ. 

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο ομάδες, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης ενώ θα αναδειχθούν τρεις νικητές/τριες από την κάθε ομάδα. Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από μέλη της ακαδημαϊκής ή/ και συγγραφικής κοινότητας. Συγκεκριμένα, στην κριτική επιτροπή ανήκουν ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης, η συγγραφέας και διδάσκουσα του τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Α.Π.Θ., Σοφία Νικολαΐδου, η Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια της Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., η Θεοφανώ Παπαζήση, Ομότιμη Καθηγήτρια του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. και η συγγραφέας και καθηγήτρια του τμήματος Φιλολογίας, Μαίρη Μικέ. 

Από την πλευρά της η διοργάνωση θέλει να ευχαριστήσει τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, τον Κοσμήτορα, Γρηγόριο Ζαρωτιάδη και τον Αντιπρύτανη, Ευστράτιο Στυλιανίδη για το προσωπικό ενδιαφέρον και τη υλοποίηση της καμπάνιας με τη στήριξη του Αριστοτελείου.

Τέλος, η καμπάνια έλαβε την ομόφωνη έγκριση από την Γ.Σ. του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ τον περασμένο Μάρτιο και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση και πολύτιμη συνδρομή των διδασκόντων και καθηγητών Χρήστου Φραγκονικολόπουλου, Ζωής Βερβεροπούλου, Σοφίας Νικολαίδου, Μαρίας Ματσιόλα, Παναγιώτη Τσαρχόπουλου, Ελισσάβετ Τζίνα Γεωργιάδου και Νίκου Παναγιώτου.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το έργο της «Μέλισσας» μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ιδρύματος (http://www.stegimelissa.gr/index.asp).

Ταυτόχρονα, μπορείτε να ενημερώνεστε για τις επερχόμενες δράσεις της καμπάνιας και του ιδρύματος στις σελίδες της «Μέλισσας» στο Facebook (https://www.facebook.com/stegimelissa/) και στο Instagram (https://www.instagram.com/stegi_melissa/).


makthes.gr