- 6 φέτες ψωμί για τοστ
- 6 κ.σ. μαγιονέζα
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 4 φέτες ζαμπόν
- 2 αυγά
- 4 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα:
Πατατάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Απλώνουμε τις φέτες για τοστ στον πάγκο εργασίας μας
- Για το κάθε σάντουιτς θα χρειαστούμε 3 φέτες για τοστ.
- Μοιράζουμε σε κάθε φέτα ψωμιού από 1 κ.σ. μαγιονέζα και το τυρί.
- Στις 2 φέτες από κάθε σάντουιτς βάζουμε το ζαμπόν.
- Τοποθετούμε τη μία φέτα ψωμιού με το ζαμπόν πάνω στην άλλη, χωρίς να ακουμπάνε οι φέτες του ζαμπόν μεταξύ τους, και καλύπτουμε με τη φέτα ψωμιού με το τυρί.
- Πιέζουμε πολύ καλά ώστε να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και κόβουμε περιμετρικά την κόρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τα σάντουιτς σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
- Γυρνάμε και από τις δυο πλευρές για να απορροφηθεί όλο το μείγμα.
- Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει βάζουμε τα σάντουιτς.
- Ιδανικά τοποθετούμε ένα τηγάνι πάνω από τα σάντουιτς και πιέζουμε ελαφρά.
- Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
- Καθαρίζουμε το τηγάνι από το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ. βούτυρο.
- Ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο για επιπλέον 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με πατατάκια.
cooking.sigmalive.com