ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Ανάλυση: Παταγώδης η αποτυχία του συστήματος

analysi-patagdis-i-apotychia-toy-systimatos

Αντιμετωπίστηκε «μουδιασμένα» από το πολιτικό σύστημα της Κύπρου, η εισβολή του νεοσουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
 
Και οι μεν, του λεγόμενου «απορριπτικού μετώπου», και οι δε, της «όποιας λύσης», για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ήταν βέβαιοι ότι ο ισλαμο-εθνικιστής ηγέτης της Τουρκίας, δεν θα παραβίαζε το «άβατο» της Αμμοχώστου. Το παράνομο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης, είναι ακόμα μία μεγάλη αποτυχία του συστήματος που διοικεί το νησί και το οδηγεί συστηματικά στην καταστροφή.

Κάντε τον κόπο να πάτε πίσω στην ιστορία. Μελετήστε πού ήμασταν και πού φτάσαμε. Και θα έχετε μία ξεκάθαρη εικόνα για την καταστροφική πορεία που συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Μου έκανε κακή εντύπωση η αντίδραση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, για την παράνομη «επίσκεψη»(!) του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, όταν δεν ασχολείται με τα δικά του εσωτερικά θέματα και προβλήματα και την εκστρατεία διαδοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ανεβαίνει στον άμβωνα, και πετάει μία από τις βαρύγδουπες κουβέντες που εκτοξεύει σαν χρησμούς: Τι είπε το στόμα του; Ότι αν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, θα τερματιστούν οι προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου (προφανώς και της Ελλάδας).

Όλα αυτά τα χρόνια που τον γνωρίζω του έσουρα πολλά, αλλά αφελή δεν τον χαρακτήρισα. Ούτε και τώρα θα το κάνω. Διότι η αφέλεια οδηγεί στην απόλυτη βλακεία. Ζητά από τον κ. Αναστασιάδη, ό,τι ακριβώς και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, με τον οποίο στο Κυπριακό είναι «συνεταιράκια»: Να «αυτοκτονήσει». Του ζητά να πάει σε συνομιλίες με ενεργό τον μόνιμο τουρκικό εκβιασμό και να υπογράψει τον υποτιθέμενο συμβιβασμό στη βάση του κειμένου του Κραν Μοντανά, που δικαιώνει την Τουρκία σε όλα.

Τι εισηγείται; Να πάρει τον έλεγχο όλης της Κύπρου η Τουρκία με την υπογραφή του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος στη συνέχεια θα πάει στο σπίτι του να παίζει με τα εγγόνια του, και η Κύπρος και ο λαός της θα υποφέρουν. Ο Ελληνισμός του νησιού θα συρρικνώνεται και οι Τούρκοι θα αυξάνονται και θα πληθύνονται.

Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση θα μας οδηγήσουν οι συμβουλές των ηγετών του δεξιού ΔΗΣΥ και του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ. Οι οποίοι διασπείρουν τον τρόμο στους πολίτες, ότι δηλαδή, αν δεν δεχθούμε τον «συμβιβασμό» στο πλαίσιο του διαλόγου, θα μας τον επιβάλουν οι Τούρκοι με πόλεμο. Και δεν ντρέπονται, και χαίρονται για την τραγωδία των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, διότι τη χρησιμοποιούν για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες της Κύπρου.

Αυτή την πολιτική θα υλοποιήσει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αν καταφέρει να διαδεχθεί τον κ. Αναστασιάδη; Ή άλλα θα λέει στη βάση του κόμματος, που στην πλειοψηφία της είναι οι λεγόμενοι «εθνικόφρονες» αν και πολλοί δραπέτευσαν ήδη στο εθνικιστικό ΕΛΑΜ, και άλλα στην ελίτ του ΔΗΣΥ, που αποτελείται από τους λεγόμενους «εθνομηδενιστές»… Έχει καταντήσει μία παράταξη …«κωμωδία», επιδιώκοντας να ικανοποιήσει το συνονθύλευμα ιδεολογιών, από το οποίο αποτελείται.

Με το σημερινό ΑΚΕΛ δεν ξέρω αν πρέπει να ασχολείται κανείς. Διότι μονάδες καλές έχει, που σκέφτονται σωστά και στο εθνικό θέμα. Και δεν πρέπει να ασχολούμαστε διότι έφτασε στον πάτο. Πιστεύει την προπαγάνδα των Τούρκων και των Ηνωμένων Εθνών και απορρίπτει όποιες θέσεις εξέφρασαν για το Κραν Μοντανά ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς. Ο κ. Άντρος Κυπριανού είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να διώξει τον κ. Κοτζιά διότι δεν του άρεσαν οι εθνικές θέσεις του. Αυτοί οι πολιτικοί κυβέρνησαν και θέλουν να συνεχίσουν να κυβερνούν την Κύπρο. Δεν υπάρχει σωτηρία, θα πείτε.

Υπάρχει… Εάν τους «κοντύνουν» οι πολίτες στις βουλευτικές εκλογές και στη συνέχεια αν τους τιμωρήσουν στις προεδρικές εκλογές.

Επιστρέφοντας στο θέμα της τουρκικής εισβολής στην Αμμόχωστο, θα κρατήσω την απόλυτη αποτυχία του πολιτικού συστήματος. Ενώ ο Ερντογάν είναι ανοικτό βιβλίο, το σύστημα δεν μπορεί να τον διαβάσει και να τον αναλύσει. Ενώ είναι τόσο προβλέψιμος.

Το δεύτερο, και πιο σημαντικό για μένα, είναι η άθλια στάση του Υπάτου Αρμοστή της Βρετανίας. Και δεν πρόκειται για μία δική του απόφαση να στηρίξει απόλυτα τους Τούρκους εισβολείς και καταχτητές. Πρόκειται για κεντρική πολιτική της Βρετανίας. Μην παραμυθιάζεστε. Οι Βρετανοί δεν θα συγχωρέσουν ποτέ την ήττα τους από τους αντάρτες της ΕΟΚΑ.

Οι δηλώσεις του είναι υβριστικές για τον κυπριακό λαό. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να τον καλέσει και να του τα πει από την καλή και την ανάποδη. Αν το έπραξε -που θα το γνωρίζαμε- απολογούμαι. Αν όμως, δεν τον ενόχλησε αναγκάζομαι να αφήνω το μυαλό μου να υποψιάζεται.

Θα επαναλάβω, λοιπόν, ως γενική υπενθύμιση αυτό που σημείωσα την περασμένη εβδομάδα, και τα «παιδιά» του κ. Νεοφύτου το εξέλαβαν ως αιχμή για τον ίδιο. Είναι μία γενική αναφορά και παρακαλώ έτσι να διαβαστεί:

Η μαγική λέξη στην Κύπρο είναι η …διαφθορά. Όταν εκβιάζεται ο διεφθαρμένος άνθρωπος, ιδιαίτερα ο πολιτικός, πουλά και τη μάνα του. Πόσο μάλλον την Πατρίδα


philenews.com