Ticker

15/recent/ticker-posts

Άθληση σε ανοιχτούς χώρους σε καιρό κορωνοϊού

athlisi-se-anoihtoys-horoys-se-kairo-koronoioy

Δήμοι της πόλης μας παρέχουν προγράμματα γυμναστικής για όσους προτιμούν την άθληση σε εξωτερικούς χώρους

Τη δυνατότητα να γυμναστούν δωρεάν ή με χαμηλό κόστος σε εξωτερικούς χώρους όπως πχ πάρκα και υπαίθρια γυμναστήρια έχουν δημότες της πόλης μας μέσα από σχετικά προγράμματα που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα και έχουν ιδιαίτερη απήχηση λόγω και της πανδημίας.

Αρκετοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να αθληθούν σε ένα κλειστό γυμναστήριο και επιλέγουν να παρακολουθήσουν μαθήματα στην ύπαιθρο. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι και η “Άθληση και Ψυχαγωγία στη Φύση” που πραγματοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

«Όσο ο καιρός βοηθάει, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Στο Αθλητικό Πάρκο Γαλαξία που είναι στην περιοχή Δελφών – Μαρτίου (Ε΄ Κοινότητα) λειτουργούν τμήματα για όλες τις ηλικίες. Χωρίζονται σε αυτά που είναι για άτομα κάτω των 65 ετών και για αυτά που είναι για άτομα άνω των 65 ετών. Για τους τελευταίους χρειάζεται και εξέταση από καρδιολόγο. Για τους υπόλοιπους μια απλή ιατρική εξέταση, ενώ φυσικά σε κάθε μάθημα συμπληρώνουν και ένα έντυπο για τον κορωνοϊό, αν αισθάνονται καλά κλπ», ανέφερε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» η καθηγήτρια φυσικής αγωγής κυρία Έλινορ Ντάλμπεργκ Μεσοχωρίτη.

Στα τμήματά τους όπως είπε επιτρέπεται να συμμετέχουν το μέγιστο 20 άτομα. Και μπορούν να αθληθούν φέρνοντας το δικό τους στρωματάκι ή απλά μια μεγάλη πετσέτα θαλάσσης, καθώς ο χώρος που γίνεται το μάθημα έχει χλωοτάπητα στο έδαφος.

Όσο για τη δυσκολία των μαθημάτων η καθηγήτρια φυσικής τόνισε τονίζει πως επιλέγει ένα πρόγραμμα που να μπορεί να το ακολουθήσει η πλειοψηφία των μαθητών και δίχως να υπάρξει κίνδυνος για τραυματισμούς.

Τι θα γίνει αν ο καιρός χαλάσει; «Θα εξαρτηθεί από τους μαθητές. Υπάρχει ένα υπόστεγο. Με λίγη βροχή ή αέρα και πάλι μπορεί να γίνει το μάθημα. Αρκεί να θέλουν οι συμμετέχοντες. Μετά υπάρχουν τα δημοτικά γυμναστήρια του δήμου που δέχονται μαθητές ανάλογα με τα τετραγωνικά τους μέτρα. Όμως φοβόμαστε πως εκεί δεν θα μπορούμε να καλύψουμε το ενδιαφέρον που θα υπάρχει», σχολίασε η κυρία Ντάλμπεργκ Μεσοχωρίτη.

Σημειώστε πως αυτή  την Δευτέρα  21/9/2020  θα έχει στις 17:00 το απόγευμα ένα  ξεχωριστό μάθημα με πράξη και θεωρία με θέμα: “η ανακούφιση και η ενδυνάμωση της μέσης μας”. Περισσότερες πληροφορίες για τα τμήματα στα τηλ. 2310823117, 2310317377.

Από Δευτέρα Πρόγραμμα Υπαίθριας Άσκησης στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Πρόγραμμα της υπαίθριας άσκησης, στα υπαίθρια Γυμναστήρια της οδού Αντώνη Τρίτση ξεκινά τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου για τους δημότες του.

Θα γίνονται από καθηγητές φυσικής αγωγής, δίνοντας τη δυνατότητα άσκησης με ασφάλεια.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε ωράριο πρωινό και απογευματινό κατά τις ώρες: α) 8:30 - 9:00 και β) 18:30 – 19:00, ενώ σημείο συνάντησης των αθλουμένων θα είναι το Υπαίθριο Γυμναστήριο  επί της οδού Τρίτση με Ολυμπιάδος.

Αρχικά όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η συμμετοχή των δημοτών θα είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας: https://booking.open1.eu/kordelio-evosmos.

Πληροφορίες – εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή: 8:00 – 20:00, Γυμναστήριο Κολοκοτρώνη 43 & Τσαλή γωνία, Εύοσμος, Τηλ.: 2310705442, 2310700082, 2310574155.

Κολύμπι στο ανοιχτό κολυμβητήριο Καλαμαριάς

Να γυμναστούν στο ανοιχτό κολυμβητήριο Καλαμαριάς (2313 314 293 και 2313 314 289) μπορούν τόσο δημότες, όσο και ετεροδημότες. Εκεί η μάσκα χρειάζεται κατά την είσοδο στον χώρο και μέχρι να φτάσει κανείς στην πισίνα. Το κόστος είναι 2 ευρώ τη φορά ή 30 ευρώ το μήνα ενώ υπάρχουν και προγράμματα. Ένα πχ απευθύνεται σε εργαζόμενους και γίνεται Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή 6.30 με 8.00, ενώ υπάρχει και πρόγραμμα για όσους έχουν χρόνο το βράδυ, από τις 21.00 μέχρι τις 22.30. Επιτρέπονται 14 άτομα ανά διαδρομή και μέχρι 7 άτομα στα αποδυτήρια. Όσο για το τι χρειάζεται; Πέρα από το μαγιό, το σκουφάκι και τα γυαλιά, πρέπει πρώτα να προσκομίσετε ένα χαρτί από δερματολόγο και ένα από παθολόγο, ή ένα από ειδικό παθολόγο που να βεβαιώνει πως είστε υγιείς. Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου Καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα» (θα το βρείτε και ηλεκτρονικά στο https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf).

Όσο για τη διάρκεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου; Είναι ανοιχτό όλο το χειμώνα όπως μας είπε η αρμόδια υπάλληλος σε τηλεφωνική μας συνομιλία, καθώς η πισίνα, παρά το ότι είναι ανοιχτή, είναι θερμαινόμενη.

Βουτιές στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου

Μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2020 μπορούν να κάνουν βουτιές στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου (τηλ 2310690793)  όσοι προτιμήσουν το κολύμπι στα δυτικά της πόλης.

Και εκεί το κόστος είναι 2 ευρώ η επίσκεψη ή 30 ευρώ το μήνα, ενώ υπάρχει έκπτωση σε ειδικές κατηγορίες ατόμων (άνεργοι, φοιτητές, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ) με 1 ευρώ την επίσκεψη ή 20 ευρώ το μήνα.

Όπως ανέφερε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» η υπεύθυνη γραμματείας του κολυμβητηρίου κυρία Βίκυ Λιούκα, «υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Έχουμε κολυμβητές από 5 έως 85 ετών. Λειτουργούν τμήματα για aqua aerobic, παιδικά και εκμάθησης ενηλίκων». Η χρήση μάσκας χρειάζεται κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο, απαραίτητη είναι η βεβαίωση παθολόγου και δερματολόγου, και συμπληρώνεται κάθε φορά το δελτίο καταγραφής αθλούμενου για τυχόν ιχνηλάτιση σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού. Σε κάθε λωρίδα επιτρέπονται 12 άτομα συνολικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η πισίνα είναι θερμαινόμενη.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

typosthes.gr