Εξωτικά και πανεύκολα τα χοιρινά παϊδάκια, με μια γλυκοπικάντικη σάλτσα που κολλάει και στο κρέας και στα δάχτυλά μας, γι’ αυτό και η αγγλική της ονομασία είναι sticky BBQ sauce.
Εύκολο
Προετοιμασία: 10΄
Αναμονή: 1 ώρα
Ψήσιμο: 25΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 12 χοιρινά παϊδάκια
- 50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
Για τη μαρινάδα
- 60 ml ελαιόλαδο
- 120 ml σάλτσα σόγιας
- 80 γρ. μέλι
- 40 γρ. φιστικοβούτυρο
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 70 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 30 γρ. sweet chilli sauce (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα έθνικ τρόφιμα)
Διαδικασία
- Σε ένα ταψί ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και προσθέτουμε το κρέας.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναριστούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και ψήνουμε τα παϊδάκια για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
kathimerini.gr