Ticker

15/recent/ticker-posts

Πώς ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες


Για να γίνουν οι μελιτζάνες πιο μαλακές και ελαφριές χωρίς ίχνος πίκρας, ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Τις κόβουμε όπως ορίζει η συνταγή μας και αφαιρούμε αν θέλουμε τη φλούδα τους. Τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά με 1 ώρα, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Κατόπιν, τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Τέλος, τις στεγνώνουμε ταμποναριστά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πλέον είναι έτοιμες να τις χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας


olivemagazine.gr/