ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Ο τουρκικός Τύπος πανηγυρίζει για το Oruc Reis: “Προκάλεσε πανικό η εξάμηνη πορεία του”


Πανηγυρικά είναι τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων για την… εισβολή του Orus Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η “Hurriyet” γράφει: “Ξύπνησαν με το Ορούτς Ρέις”. Όπως αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, «η Ελλάδα η οποία αδιαφόρησε για τις κινήσεις καλής θέλησης της  Τουρκίας  και συμφώνησε με την Αίγυπτο, τώρα πανικοβλήθηκε όταν ξαφνικά είδε το Ορούτς Ρέις στα ανοιχτά της Κύπρου. Η Μέρκελ είχε ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες ως ένδειξη καλής θέλησης και η Τουρκία είχε σταματήσει. Όμως η Ελλάδα και η Αίγυπτος ξεχείλισαν το ποτήρι και η Άγκυρα πάτησε το κουμπί.

Από την πλευρά της, η “Υeni Safak” γράφει: “Προκάλεσε πανικό η εξάμηνη πορεία του Ορούτς Ρέις”. “Δεν υποχωρούμε στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Ορούτς Ρέις ξεκίνησε πορεία 6 μηνών. Το Ορούτς Ρέις θα πάει νότια του Καστελόριζου, της Ρόδου, νότια της Κρήτης και ο τελικός του στόχος θα είναι τα σύνορα του μνημονίου Τουρκίας Λιβύης”.

Η εφημερίδα “Cumhuriyet” γράφει: “Η επίθεση της Ανατολικής Μεσογείου”. Η εφημερίδα κάνει λόγο για ιστορικής σημασίας βήμα στην 100η επέτειο της συνθήκης των Σεβρών. “Το Oruc Reis στο μέτωπο, η Ελλάδα σε πανικό”.

Τέλος, η “Sabah” γράφει: “Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν στις θάλασσες μας” και εύχεται “καλή τύχη” στο Oruc Reis, λέγοντας ότι προκάλεσε πανικό στους Έλληνες και στους Ελληνοκύπριους.

Στην ιστοσελίδα της δημοσιεύει βίντεο και χάρτες από τις έρευνες που θα διεξάγει το Oruc Reis τις επόμενες ώρες, πώς το τουρκικό ερευνητικό “προσγειώθηκε” στην Μεσόγειο μετά την αυτοπεποίθηση που επέδειξε η Ελλάδα, αναφερόμενο στη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου.newsit.gr