Ticker

15/recent/ticker-posts

Φόνος / Λεύκαρα: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο 25χρονος - Εντοπίστηκαν τα ρούχα

fonos-lefkara-eksetastike-apo-psyxiatro-o-25xronosentopistikan-ta-rouxa

Καρπούς άρχισαν να αποδίδουν οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας για την υπόθεση του φόνου εκ προμελέτης του Frederic George Clifford Brian, 64 ετών από τα Λεύκαρα, που διαπράχθηκε στις 9 Αυγούστου, για την οποία τελεί από χθες υπό οκταήμερη κράτηση ο γιος του, ηλικίας 25 ετών.

Σήμερα, ο 25χρονος εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αποφάνθηκε ότι έχει πλήρη συναίσθηση και είναι σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία που θα ξεκινήσει εναντίον του αμέσως μόλις οι ανακριτές συμπληρώσουν τον φάκελο της υπόθεσης.

Επίσης, σήμερα εντοπίστηκαν, καθ’ υπόδειξη του νεαρού, τα ρούχα και το πορτοφόλι του 64χρονου τα οποία πήρε μαζί του ο νεαρός φεύγοντας από το υποστατικό όπου διέμενε ο πατέρας του, μετά την διάπραξη του αδικήματος, σε μια προσπάθεια να φανεί πως το έγκλημα έγινε μετά από ληστεία.

Ο νεαρός συνεργάζεται με την Αστυνομία και καθ’ υπόδειξή του εντοπίστηκε και παραλήφθηκε χθες, ως τεκμήριο, το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να σκότωσε τον πατέρα του.

Η Αστυνομία αναμένει ακόμα έκθεση του Γραφείου Ευημερίας για τα προβλήματα βίας που φαίνεται να υπήρχαν στην οικογένεια, που αποτελείται από πέντε παιδιά, τρία αγόρια και δύο κορίτσια, ένα εκ των οποίων ηλικίας 15 ετών  τελεί υπό την επίβλεψη του Γραφείου και διαμένει σε Στέγη.

Σε θεληματική του κατάθεση ο 25χρονος παραδέχθηκε πως γύρω στις τρεις τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου μετέβη πεζός στο υποστατικό όπου διέμενε ο πατέρας του και τον σκότωσε με την χρήση μαχαιριού.

Ταυτόχρονα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δολοφόνησε τον πατέρα του, οι οποίοι σχετίζονται, όπως είπε, με οικογενειακά προβλήματα που είχαν τα μέλη της οικογένειας με τον 64χρονο, τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο λόγος για τον οποίο προέβη στο έγκλημα ήταν επειδή πληροφορήθηκε ότι ο 64χρονος ζητούσε την επιμέλεια της ανήλικης αδελφής του, την οποία κατέχει το Γραφείο Ευημερίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και συμπλήρωσης του φακέλου, οι ανακριτές αναμένεται να λάβουν περίπου 30 καταθέσεις από τον τόπο διαμονής, το φιλικό, οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου.

Ακόμα, θα εξεταστεί εκ νέου η σκηνή και θα ληφθούν τεκμήρια, θα γίνουν εξετάσεις για εντοπισμό κλειστών κυκλωμάτων ώστε να διαπιστωθούν οι κινήσεις του υπόπτου πριν και μετά την διάπραξη του εγκλήματος, ενώ θα γίνει υπόδειξη σκηνών από τον 25χρονο και υπόδειξη της διαδρομής που ακολούθησε πριν και μετά την διάπραξη του αδικήματος. 

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, η Αστυνομία εντόπισε την Κυριακή το μεσημέρι, σε λυόμενο υποστατικό στα Λεύκαρα όπου έμενε τα τελευταία 7 χρόνια, τον 64χρονο σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, με τρύπες στην ωμοπλάτη του, κάτι που ήγειρε στους ανακριτές την υποψία ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Στη σκηνή κλήθηκαν οι Ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Ορθόδοξος Ορθοδόξου και μαζί με την Αστυνομία προέβησαν σε αυτοψία, ενώ το βράδυ διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή στην σορό του θύματος, η οποία κατέδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από πέντε τραύματα στην ραχιαία χώρα που προκλήθηκαν από 'νήσσον και τέμνον όργανο'.

sigmalive.com