Ticker

15/recent/ticker-posts

Eνδιαφέρον για πτήσεις από Ρωσία, Ισραήλ τον Σεπτέμβρη


Νέα δεδομένα για την εξέλιξη της φετινής δύσκολης τουριστικής σεζόν αλλά με συγκρατημένη αισιοδοξία δημιουργεί η απόφαση αεροπορικών εταιρειών από τη Ρωσία, το Ισραήλ και την Ουκρανία να εκφράσουν πρόθεση επανέναρξης πτήσεων τον Σεπτέμβριο προς την Κύπρο.
Μετά τη Βρετανία την παραδοσιακή τουριστική αγορά της Κύπρου που έχει επανασυνδεθεί αεροπορικώς με το νησί, σειρά παίρνει μία άλλη μεγάλη αγορά, η ρωσική, που και σ’ αυτήν ποντάρει πολλά ο εγχώριος τουρισμός, αν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν. Στη λίστα των εταιρειών που ανοίγουν τα φτερά τους σε δέκα μέρες περίπου για την Κύπρο έρχονται να προστεθούν το Ισραήλ και η Ουκρανία αν η επιδημιολογική εξέλιξη το επιτρέψει. Oι ξενοδόχοι είχαν εναποθέσει αρχικά τις όποιες ελπίδες τους στους Άγγλους τουρίστες οι οποίοι είναι στην υγειονομική κατηγορία Β. Ρωσία και Ισραήλ είναι δυο χώρες που η Κύπρος έχει μεγάλο τουριστικό ρεύμα και οι τουρίστες από αυτές τις δυο περιοχές έχουν και από τις μεγαλύτερες κατά κεφαλή δαπάνες. Αν και οι δυο χώρες είναι στην κατηγορία Γ, εντούτοις, η Κύπρος αναμένεται να μπει στο πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών και δημιουργούνται κάποιες ελπίδες ότι αν η επιδημιολογική κατάσταση εξελιχθεί ομαλά να μεταπηδήσουν στην Β ή Α κατηγορία.

Τα στοιχεία από την Hermes Airport δείχνουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες για περισσότερες συνδέσεις, εάν και εφόσον το επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Tα νέα δρομολόγια τα οποία είναι ήδη σε ισχύ και δεν υπήρχαν πέρυσι είναι: Ντόρτμουντ, Καρλσρούη, Μέμινγκεν (Γερμανία), Γκντάνσκ, Ρόκλοου (Πολωνία), Παρίσι (Γαλλία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Τούρκου (Φινλανδία), Αϊντχόβεν (Ολλανδία). Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι από τον Σεπτέμβριο στους σχεδιασμούς των εταιρειών είναι οι πτήσεις με Ρωσία, Ουκρανία και Ισραήλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Hermes, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, στους σχεδιασμούς είναι από την 1 και 2 Σεπτεμβρίου οι πτήσεις με Ural Airlines για Κρασνοντάρ – Λάρνακα, Μινεράλνιε Βόντι (Mineralnye Vody) - Λάρνακα, για Μόσχα – Λάρνακα, Αικατερινούπολη (Yekaterinburg) – Λάρνακα. Επίσης η εταιρεία Nord Wind έχει δρομολόγιο για τον Σεπτέμβριο Μόσχα – Λάρνακα.

Πτήσεις με σύνδεση Λάρνακα- Τελ Αβίβ προγραμματίζουν για τον Σεπτέμβριο οι εταιρείες Aegean, Arkia Israeli Airlines, El Al Israel, Israir Airlines. Πτήσεις με σύνδεση Κίεβο – Λάρνακα προγραμματίζει η Skyup και με Λβιβ (Lviv) η Wizz Air.

H Μαρία Κουρούπη, ανώτερη διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, με αφορμή τις εξελίξεις, ανέφερε στον «Φ» ότι «μέσα σ’ αυτό το πρωτόγνωρο περιβάλλον και ραγδαία μεταβαλλόμενο κλίμα που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουμε αποκομίσει ως Κύπρος ορισμένα κέρδη σε ό,τι αφορά τα ταξίδια και τον τουρισμό, τα οποία δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Είναι σημαντικό να εστιάσουμε στο πώς θα τα αξιοποιήσουμε, ώστε να υπάρχει καλύτερη προοπτική για τον τουρισμό μας τα επόμενα χρόνια, παρά τις προκλήσεις και τις αντιξοότητες. Σε αυτούς τους δύο μήνες από την επανέναρξη της λειτουργίας των αεροδρομίων, έχουμε καταφέρει να διεισδύσουμε σε σημαντικούς νέους προορισμούς, πέραν από τους παραδοσιακούς, με νέα δρομολόγια προς Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, Φινλανδία, Ολλανδία και Γαλλία (Παρίσι). Είναι πολύ σημαντικό από δω και πέρα με στοχευμένες κινήσεις και διαφήμιση κατάλληλα προσαρμοσμένη στα ανάλογα κοινά, να ενισχύσουμε αυτήν τη δυναμική, ώστε όταν περάσει η κρίση του κορωνοϊού, να βρισκόμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση, με πιο ευοίωνες προοπτικές απ’ ό,τι πριν».

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολίτες από κατηγορία Γ μπορούν να επιλέξουν να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο για τη νόσο COVID-19 κατά την άφιξή τους στην Κύπρο ή να έχουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα το αργότερο 72 ώρες προ της αναχώρησης. Τονίζεται ότι τα άτομα αυτά θα πρέπει να παραμείνουν αυστηρά σε καθεστώς αυτοπεριορισμού για 14 ημέρες.


philenews.com/