Ticker

15/recent/ticker-posts

Διοίκηση Ζέρβα: Η Θεσσαλονίκη πρέπει "να τρέξει" - 2 μείζονα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο


Νέα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης
Για «πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες» που «τέθηκαν πάνω από τις ανάγκες της πόλης» κάνει λόγο η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα σχολιάζοντας τη ματαίωση της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (δια περιφοράς), για το θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ-Helexpo και της συμφωνίας μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και ΟΑΣΘ για τη χρήση των 50 λεωφορείων που εξασφάλισε ο Δήμος, καθώς δεν επετεύχθη η αναγκαία αυξημένη απαρτία των 2/3.

Η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε καθώς απείχαν αρκετές παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η διοίκηση του δήμου αποφάσισε το δ.σ. να συγκληθεί εκ νέου σήμερα, αυτή τη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης για να λάβει αποφάσεις για τα δυο θέματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

«Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένη σε όλα όσα περνάνε από το χέρι της να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς διαδικαστικές προφάσεις, αργοπορία και κωλυσιεργία. Προτάσσοντας τις ανάγκες της πόλης, έθεσε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης δύο μείζονα θέματα, για τα οποία δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος», αναφέρεται από την πλευρά της διοίκησης και προστίθεται: Δυστυχώς πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες τέθηκαν πάνω από τις ανάγκες της πόλης και δεν επιτεύχθηκε η αναγκαία αυξημένη απαρτία των 2/3, ώστε να συνεδριάσει το Σώμα. Το 90% των συμβούλων που συμμετείχε στη χθεσινή διαδικασία έδωσε τη θετική του ψήφο στα δύο θέματα που είχαν κατατεθεί προς έγκριση, γεγονός που κατά τη διοίκηση, επιβεβαιώνει και τον επείγοντα χαρακτήρα τους αλλά και την προφανή αναγκαιότητά τους για την πόλη. Συγκεκριμένα, στη διαδικασία συμμετείχαν 31 Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων 28 ψήφισαν υπέρ, δύο λευκό κι ένας παρών. Τα δύο αυτά θέματα έχουν συζητηθεί λεπτομερώς και επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ οι αποφάσεις που αναμένονται έχουν να κάνουν με τη διαδικαστική ολοκλήρωσή τους, επισημαίνει η διοίκηση του δήμου. «Η Θεσσαλονίκη πρέπει σε κάθε περίπτωση να τρέξει, οι επενδύσεις πρέπει να γίνουν, οι υποδομές πρέπει να ολοκληρωθούν. Η στασιμότητα είναι επιλογή άλλων δυνάμεων. Επιλογή της Δημοτικής Αρχής είναι η δουλειά και η αποτελεσματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα συγκληθεί εκ νέου -εκτάκτως και πάλι εντός 24 ωρών- μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις που έχουν γίνει από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης τυχόν συνεδρίαση διά ζώσης θα αποτελούσε ανεύθυνη στάση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν γνωστοποιήσει με ανακοινώσεις τους, πριν τη χθεσινή συνεδρίαση, την απόφασή τους για αποχή. Σε ανακοίνωσή της η παράταξη της κ. Νοτοπούλου Θεσσαλονίκη Μαζί ανέφερε ότι «είναι εμμονή της Διοίκησης του Δήμου, και του Δημάρχου προσωπικά, να μην επιδιώκουν τη συναίνεση και το διάλογο, αλλά την τακτική της αριθμητικής υπεροχής». Ο επικεφαλής της παράταξης η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον, Γιώργος Ορφανός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι προφανής η σοβαρότητα των θεμάτων για την τωρινή, αλλά και μελλοντική ζωή της πόλης μας και το λιγότερο που θα απαιτείτο θα ήταν μια συνεδρίαση διά ζώσης με παρουσία των ενδιαφερομένων θεσμών και συλλόγων και σαφώς των ενισταμένων στη διαδικασία του πρώτου θέματος του χωρικού σχεδίου της ΔΕΘ». «Θεωρούμε ότι τα θέματα που πρόκειται να ψηφιστούν είναι αρκετά σημαντικά για την πόλη μας, ώστε να εγκριθούν δίχως να έχει προηγηθεί συζήτηση επί αυτών», ανέφερε από την πλευρά της η παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ανέφερε πως η διοίκηση δεν μπορεί να επικαλεστεί κανένα λόγο για κατεπείγον των δύο θεμάτων, «απλά γιατί δεν υπάρχει».


typosthes.gr