ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Υπό 7ήμερη κράτηση 38χρονος για υπόθεση απόπειρας φόνου στην Πάφο


Διάταγμα κράτησης επτά ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 38χρονου για υπόθεση συνωμοσίας για διαπραξη φόνου και απόπειρα φόνου.

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, στις 18.7.2020 στις 10:30 το πρωί το ΤΑΕ Πάφου ενημερώθηκε από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, ότι είχε μεταφερθεί εκεί ένας άντρας, ο οποίος έφερε σοβαρά τραύματα που προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο.

Όπως ανέφεραν οι θεράποντες ιατροί, έφερε διάφορα τραύματα στο σώμα του που προκλήθηκαν από αιχμηρό όργανο, με σοβαρότερο ένα τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Ο τραυματίας, ηλικίας 46 ετών, εισήχθη στο χειρουργείο προς αποκατάσταση του τραύματος του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ όπου τέθηκε σε κατάσταση διαστολής και διασωληνώθηκε.

Η κατάσταση της υγείας του 46χρονου μέχρι σήμερα είπε ο εξεταστής της υπόθεσης είναι κρίσιμη, ενώ χθες το απόγευμα το θύμα μεταφέρθηκε στο Τμήμα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Λεμεσού λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

Σύμφωνα με την κατάθεση που λήφθηκε από τον 46χρονο, γύρω στις 11 το βράδυ της 15ης Ιουλίου, 2020 βρισκόταν πεζός στη λεωφόρο Αποστόλου Παύλου στην Κάτω Πάφο.

Έκανε σήμα σε αυτοκίνητο σκούρου χρώματος, με άγνωστους αριθμούς εγγραφής για να σταματήσει. Αφού το συγκεκριμένο όχημα σταμάτησε, ο συνοδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ο 46χρονος ζήτησε όπως τον μεταφέρουν στο κέντρο της πόλης. Ο συνοδηγός φέρεται να ζήτησε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ για τη μεταφορά του, που ο 46χρονος αρνήθηκε να τα δώσει. Ακολούθησε συζήτηση και σύμφωνα πάντα με τον παραπονούμενο, ο άγνωστος άντρας του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον τραυμάτισε. Ακολούθως εισήλθε στο αυτοκίνητο όπου μαζί με τον οδηγό, τράπηκαν σε φυγή.

Ο 46χρονος, όπως ανάφερε στους αστυνομικούς, συνέχισε το δρόμο του πεζός και πήγε στην οικία του. Δεν επισκέφθηκε αρχικά νοσοκομείο γιατί θεώρησε ότι τα τραύματα του δεν ήταν σοβαρά.

Ωστόσο όταν τον επισκέφτηκε ο αδερφός του στο σπίτι του και είδε την κατάσταση του τόν μετέφερε στο ΓΝ Πάφου.

Στην συνέχεια ωστόσο η συμβία του θύματος, η οποία συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση  από την 18η Ιουλίου του 2020 επειδή παρέμενε στη Δημοκρατία χωρίς την άδεια του Λειτουργού Μετανάστευσης, ανέφερε σε συμπληρωματική της κατάθεση στην Αστυνομία, ότι ο συμβίος της της ανέφερε μετά τον αρχικό του ισχυρισμό ότι “αυτός ο άχρηστος μου έστησε καρτέρι και είχε δίκαιο για αυτόν”. H συμβία του αντιλήφθηκε για ποιον εννοούσε και έδωσε ό,τι στοιχεία του είχε στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια, ο λόγος για τον οποίο απέκρυψε από την Αστυνομία, την πραγματική αλήθεια , είναι επειδή το θύμα, για δικούς του λόγους , δεν επιθυμούσε την εμπλοκή της Αστυνομίας, σχετικά με το γεγονός του τραυματισμού του.

Με βάση τα πιο πάνω, είπε ο κ. Νικολάου, η Αστυνομία εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης εναντίον του υπόπτου, ο οποίος συνελήφθη χτες στην κατοικία του στην Πάφο, τέθηκε υπό κράτηση , ωστόσο αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε επίσης στο Δικαστήριο πως οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, όμως για την ολοκλήρωση τους αναμένεται να διενεργηθεί ακόμη αρκετό ανακριτικό έργο. Πρόσθεσε πως από την ημέρα που καταγγέλθηκε η υπόθεση λήφθηκαν 15 καταθέσεις, διενεργήθηκαν εννέα έρευνες σε οικίες, οχήματα και ανοικτούς χώρους για εντοπισμό τεκμηρίων, επιθεωρήθηκε αριθμός κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης προς εντοπισμό της σκηνής του εγκλήματος και μεταφέρθηκαν διάφορα τεκμήρια σε επιστημονικά εργαστήρια στη Λευκωσία για επιστημονική εξέταση.

Επιπρόσθετα, ο κ. Νικολάου είπε πως αναμένεται να ληφθούν άλλες 26 περίπου καταθέσεις γραπτές, από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και του θύματος, καθώς και από άλλα πρόσωπα που πιθανόν να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Από την πλευρά της η συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου, ποινικολόγος Δρ. Α. Σαββίδου δήλωσε στο Δικαστήριο, πως φέρει ένσταση στο διάταγμα νοουμένου πως οι μέρες που ζητά η Αστυνομία θα περιοριστούν σε επτά.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Σπύρος Χρυσοστόμου συναίνεσε και η Επαρχιακή Δικαστής Ε. Δημητρίου εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης επτά ημερών για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων.

sigmalive.com