ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Τραγωδία στη Λεμεσό: Κατέληξε ο 54χρονος που έπεσε από μεγάλο ύψος


Μαύρο ξημέρωμα για οικογένεια Ελληνοκύπριου υπεργολάβου στη Λεμεσό, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο μεροκάματο

Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, συνέβη δέκα λεπτά μετά τις 10 ο πρωί, όταν ο άτυχος Αντρέας Κωνσταντίνου, 54 ετών από τη Λεμεσό, που διενεργούσε επιθεώρηση σε εργοτάξιο που βρίσκεται στην οδό Κολωνακίου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος περίπου 4,5 μέτρων στο κενό μεταξύ εκσκαφής και τοίχου του υπόγειου χώρου του εργοταξίου.

Στο σημείο βρέθηκαν και μέλη της Αστυνομίας καθώς και του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας, για τη διενέργεια εξετάσεων, προκειμένου να διαφανούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος άντρας.

Όπως ανέφερε ο Επιθεωρητής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Κύπρος Κύπρου «πρόκειται για πτώση εργαζόμενου από ύψος 4,5 μέτρα. Ο εργαζόμενος, που ας σημειωθεί ήταν ένας εκ των συνιδιοκτητών της εργοληπτικής εταιρείας που ανέλαβε υπεργολαβικά τα καλούπια της οικοδομής, προσπαθούσε να περάσει από το επίπεδο του εδάφους προς τον υπόγειο χώρο της οικοδομής όπου εκτελούνταν οι εργασίες. Χρησιμοποίησε όπως φαίνεται, πρόχειρο εναέριο διάδρομο ο οποίος ήταν σίγουρα ανασφαλής, χωρίς ικανοποιητικό πλάτος, χωρίς πλευρική προστασία και χωρίς στήριξη».

Όπως εξήγησε ο κύριος Κύπρου, ο εναέριος διάδρομος δεν υποχώρησε, ωστόσο φαίνεται ότι ο άτυχος άντρας έχασε την ισορροπία.

«Έπεσε φαίνεται κατά την προσπάθεια του να περάσει από το διάδρομο, λόγω και του μικρού πλάτους των 40 πόντων, πρέπει να έχασε την ισορροπία του, οι ενδείξεις αυτό φανερώνουν και έπεσε στο κενό μεταξύ της εκσκαφής και του τοίχου του υπόγειου χώρου του εργοταξίου» είπε.

«Να σημειωθεί ότι στο εργοτάξιο υπήρχε κανονική και σχετικά ικανοποιητική κατασκευή για την πρόσβαση από τον ισόγειο προς τον υπόγειο χώρο εργασίας την οποία, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες χρησιμοποίησε το θύμα για να ανέβει από το υπόγειο στο επίπεδο του εδάφους. Όμως για κάποιο λόγο που διερευνάται φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε αυτός ο ανασφαλής εναέριος διάδρομος που προκάλεσε και την πτώση» είπε ο κύριος Κύπρου, διευκρινίζοντας ότι αυτός ο εναέριος διάδρομος δε θα έπρεπε να βρίσκεται στο χώρο.

«Οι εργασίες δε θα σταματήσουν, θα συνεχίσουν γιατί ήταν και προγραμματισμένο να γίνει σήμερα και αύριο η επιχωμάτωση του κενού χώρου που έγινε και το ατύχημα και σίγουρα αν γίνουν αυτές οι εργασίες θα καταστεί πιο ασφαλής οικοδομή, όμως τα υπόλοιπα ενδεχόμενα και πιθανά μέτρα θα εξεταστούν μετά τη διερεύνηση του ατυχήματος» είπε.

Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Ασθενοφόρο που έσπευσε στο σημείο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του.

newsbomb.com.cy