ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Ψηφίζεται η επιθεώρηση εργασί


Μετά από τρία χρόνια συζητήσεων, αντιπαραθέσεων και σκοπιμοτήτων το νομοσχέδιο για την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρήσεων Εργασίας φαίνεται να αποκτά την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή. Την Παρασκευή το νομοσχέδιο οδηγείται για 4η φορά στην Ολομέλεια της Βουλής.
Μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των κομμάτων, αυξήθηκε ο αριθμός των βουλευτών που θα το υπερψηφίσουν. Από την αρχή ήταν δεδομένη η στήριξη από τους 25 βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, της Αλληλεγγύης, της Συμμαχίας και των Οικολόγων. Χθες ξεκαθάρισε πως θετική ψήφο στο νομοσχέδιο θα δώσει και το ΔΗΚΟ, αλλά όχι όλοι οι βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» από τους δέκα βουλευτές ενδεχομένως 1-2 βουλευτές να τηρήσουν διαφορετική στάση από αυτή που θα τηρήσει το κόμμα. Πάντως, παρόλο που κάποιοι βουλευτές του ΔΗΚΟ δεν θα ακολουθήσουν το κόμμα τους, οι ψήφοι είναι αρκετοί για να εγκριθεί το νομοσχέδιο.
Μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση που λήφθηκε για το νομοσχέδιο, παρά, όπως είπε, τις πιέσεις από ομάδες που εκπροσωπούν διαφορετικά συμφέροντα. «Παρά τις έντονες αντιδράσεις αρχικά από συναδέλφους μου εντός και εκτός της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, με πνεύμα γόνιμου διαλόγου και γνώμονα το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων, που αποτελούν βασικό πυλώνα στην παραγωγική οικονομία του τόπου, θα υπερψηφίσουμε το εν λόγω νομοσχέδιο» είπε.
Σκέψεις για να ταχθούν θετικά κάνουν και οι 18 βουλευτές του ΔΗΣΥ μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από την υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, ότι με το νομοσχέδιο δεν αναμένεται να συσταθεί νέα υπηρεσία. Εξάλλου, το ΕΛΑΜ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. Κατά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής αποσύρθηκαν οι τροπολογίες των κομμάτων, με εξαίρεση αυτές του ΔΗΣΥ και των Οικολόγων. Με την τροπολογία του ΔΗΣΥ οι αρμοδιότητες της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεώρησης Εργασίας μεταφέρονται στον διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας. Επίσης, με τις τροπολογίες των Οικολόγων αυξάνονται τα διοικητικά πρόστιμα.


philenews.com
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]