ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Πέτσας: Σήμερα υπάρχει μια σκιά, η Αγία Σοφία γίνεται τζαμί


«Η Τουρκία απομακρύνεται από τη Δύση με αυτή την κίνηση» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος» υποστήριξε πως έχουμε κινητοποιηθεί απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια.

Αναφερόμενος στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο κ. Πέτσας σχολίασε: «Σήμερα είναι μια μέρα δύσκολή. Σήμερα θα έπρεπε να είμαστε χαρούμενοι λόγω της αποκατάστασης της δημοκρατίας και της επετείου των 46 ετών από την ημέρα αποκατάστασής της, αλλά υπάρχει μια σκιά. Μια σκιά πολύ μεγάλη και έχει να κάνει με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Είναι πραγματικά κάτι που μας συγκλονίζει συθέμελα τους χριστιανούς, όχι μόνο τους Έλληνες, παντού σε όλο τον κόσμο και είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό τους γειτονές μας ότι αν γινόταν μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε όλον τον χριστιανικό κόσμο και στην Τουρκία. Όποιος χρησιμοποιεί τα σύμβολα με αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι απομακρύνεται από τη Δύση» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Έχουμε κινητοποιηθεί απέναντι σε αυτές και προετοιμαζόμαστε σε όλα τα σενάρια». Όσον αφορά τις κυρώσεις προς την Τουρκία σχολίασε ότι κάποιος έχει δει τις κινήσεις της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια δεν σχετίζονται με την οικονομία, αλλά περισσότερο με τη διπλωματία και την πολιτική. 

ethnos.gr