ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Ο στυγερός serial killer που πήρε μέρος στο “Ραντεβού στα Τυφλά”


Πριν την διάσημη τηλεοπτική εκπομπή “The Bachelorette”, στην οποία 30 άντρες διεκδικούσαν την καρδιά μιας γυναίκας, το κοινό στην Αμερική παρακολουθούσε την εκπομπή “The Dating Game”, που είναι στην ουσία η αμερικανική έκδοση του δικού μας “Ραντεβού στα Τυφλά”.

Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον τηλεοπτικό σόου, το οποίο είχε υψηλά νούμερα τηλεθέασης, ωστόσο κανείς δεν θα υποψιαζόταν ότι ένας από τους διαγωνιζομένους θα ήταν ένας serial killer…

Το επεισόδιο της 13ης Σεπτεμβρίου 1978 του “The Dating Game” ήταν παρόμοιο με τα άλλα επεισόδια. Ο παρουσίαστης της εκπομπής καλωσόρισε τον πρώτο διαγωνιζόμενο, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν επιτυχημένος φωτογράφος και το πάθος του ξεκίνησε όταν ήταν πολύ μικρός. Στο τέλος της εκπομπής και μετά από αρκετές πικάντικες απαντήσεις, η κοπέλα διάλεξε τον πρώτο διαγωνιζόμενο, ο οποίος ονομαζόταν Ρόντνεϊ Αλκάλα.

Αυτό βέβαια που δεν γνώριζε η κοπέλα, ήταν ότι είχε επιλέξει να βγει ραντεβού με έναν άντρα που είχε καταδικαστεί το 1972 για τον βιασμό ενός 8χρονου κοριτσιού, ο οποίος στην συνέχεια ξεκίνησε τις στυγερές δολοφονίες νέων και όμορφων γυναικών. Ευτυχώς για την κοπέλα, το ραντεβού δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Η σύλληψη και η καταδίκη

Το καλοκαίρι του 1979, η αστυνομία δεν είχε καταφέρει ακόμα να φτάσει στα ίχνη του Ρόντνεϊ, που έγινε γνωστός και ως “Dating Game Killer”. Ο άνθρωπος που οδήγησε τις αρχές στη σύλληψη του ήταν ένας περαστικός, ο οποίος τον είδε στην παραλία να φωτογραφίζει δυο μικρά κορίτσια. Το ίδιο απόγευμα ο Ρόντνεϊ απήγαγε το ένα ένα από τα δύο κορίτσια, το οποίο βίασε και σκότωσε. Το κορίτσι ήταν η 12χρονη Ρόμπιν Σαμσόι και ένα μήνα αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα της.

Αφού ξεκίνησαν να ψάχνουν στοιχεία για την εξαφάνιση του κοριτσιού, συνέλαβαν τον Ρόντνεϊ, το πρόσωπο του οποίου αναγνώρισαν όσοι βρισκόταν εκείνη την ημέρα στην παραλία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στα προσωπικά του αντικείμενα δεκάδες φωτογραφίες των θυμάτων και πολλών γυναικών. To 2010 η αστυνομία δημοσίευσε πολλές φωτογραφίες, τις οποίες είχε τραβήξει ο Ρόντνεϊ τη δεκαετία του ’70. Σκοπός ήταν να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα των κοριτσιών προκειμένου να μάθουν αν οι κοπέλες στις φωτογραφίες είχαν δολοφονηθεί. Το 1980 καταδικάστηκε για τον θάνατο της 12χρονης Σαμσόι. Αρκετά χρόνια αργότερα, του πήραν δείγμα DNA και καταδικάστηκε σε θάνατο για πέντε δολοφονίες που διέπραξε μεταξύ του 1977 και του 1979.

Σήμερα ο Αλκάλα βρίσκεται στην πτέρυγα θανατοποινιτών και περιμένει την εκτέλεση του. Εικάζεται ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του είναι αρκετά μεγαλύτερος.


perpetual.gr