ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Ινδία: Κατά συρροή δολοφόνος κατηγορείται για 50 ανθρωποκτονίες - Έριχνε τα πτώματα σε κροκόδειλους

Κατά συρροήν δολοφόνος που εμπλέκεται σε περισσότερες από 50 ανθρωποκτονίες συνελήφθη στο Δελχί έξι μήνες αφού εξαφανίστηκε παραβιάζοντας τους όρους της 20ήμερης άδειας ενώ εξέτιε την ποινή ισοβίων που του είχε επιβληθεί.
 Ο φερόμενος κατά συρροή δολοφόνος Ντεβέντερ Σάρμα, γιατρός της αγιουρβέντα, εναλλακτική θεραπεία, καταδικάστηκε για αρκετές δολοφονίες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επίτροπο της αστυνομίας Ράκες Παουέριγια. Είχε διαφύγει μετά την προσωρινή αποφυλάκισή του τον Ιανουάριο από το Τζαϊπούρ ενώ τώρα παντρεύτηκε μια χήρα και ζει σε συνοικία στο Δελχί. Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη του έπειτα από πληροφορίες. Στη διάρκεια της ανάκρισης φέρεται να αποκάλυψε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την εγκληματική του δράση και εμπλέκεται σε πάρα πολλές υποθέσεις απάτης όπως σε δεκάδες δολοφονίες κυρίως οδηγών ταξί και φορτηγών. Πήρε πτυχία στην αγιουβέρντα και στη χειρουργική το 1984 από το Μπιχάρ και είχε κλινική στο Τζαϊπούρ για 11 χρόνια. Το 1994 επένδυσε σε μια εταιρεία καυσίμων και αφού τον εξαπάτησαν έστησε ψεύτικο πρακτορείο καυσίμων και ήρθε σε επαφή με άτομα που διέπρατταν κλοπές. Σκότωναν οδηγούς φορτηγών και έκλεβαν τις φιάλες με υγροποιημένο αέριο πετρελαίου για το πρακτορείο του Σάρμα. Παράλληλα, αυτός ενεπλάκη σε κύκλωμα παράνομου εμπορίου νεφρών για μεταμοσχεύσεις και συνελήφθη το 2004. Από το 1994-2004 είχε πουλήσει περισσότερα από 125 νεφρά και έπαιρνε 7.000-9.000 δολάρια για το κάθε νεφρό. Στη διάρκεια της ίδιας περιόδου ο ίδιος και οι συνεργοί του προσελάμβαναν ταξί από το Τζαϊπούρ στο Αλιγκάρχ. Σκότωναν τους οδηγούς και μετά πωλούσαν το όχημα ή το έδιναν για διάλυση. Παράλληλα, ομολόγησε στην αστυνομία ότι επέλεγαν συγκεκριμένα θύματα, οι περισσότεροι οδηγοί ταξί, αφού τους σκότωναν έπαιρναν τα νεφρά τους και τους έριχναν στους κροκόδειλους.

Η αστυνομία είπε ότι ο Σάρμα παραδέχτηκε ότι εμπλέκεται σε περισσότερους από 50 φόνους ενώ αναφορές από τα ΜΜΕ σημείωναν ότι εμπλέκεται σε περίπου 100 υποθέσεις σε όλο το Δελχί, τη Χαργιάνα και το Ρατζαστάν. Έχει καταδικαστεί για 6-7 υποθέσεις μέχρι στιγμής. Στο Τζαϊπούρ εξέτιε ισόβια για δολοφονία, πήρε αναστολή αφού πέρασε 16 χρόνια στη φυλακή και διέφυγε, σύμφωνα με τη The Hindu.


enikos.gr