ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Μάτι - 2 χρόνια μετά: Αυτός είναι ο ψαράς που έσωσε 73 ανθρώπους


Ο Μαχμούτ έσωσε 73 ανθρώπους και 4 σκύλους, με αποτέλεσμα να τιμηθεί από την ελληνική πολιτεία με την ελληνική ιθαγένεια

O Μαχμούτ είναι ένας από τους ψαράδες που έσωσαν ζωές στην πυρκαγιά στο Μάτι, για αυτό και τιμήθηκε από την ελληνική πολιτεία με την ελληνική ιθαγένεια. Ο ίδιος περιγράφει στο Open τα όσα έζησε τη μέρα της εθνικής τραγωδίας.

«Σώσαμε ανθρώπους, σώσαμε ζώα, προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας γιατί πάνω από όλα έπρεπε να σωθούν ζωές, όχι σπίτια», λέει ο ίδιος. Ο Μαχμούτ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια των ανθρώπων που χάθηκαν πριν από δύο χρόνια στην πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να ξεχνάμε αυτό που συνέβη.

«Όταν πήγαμε να σώσουμε κόσμο ήρθαν και άλλα καϊκια μαζί μας. Φύγαμε κατά τις 17:45 και ψάχναμε μια γυναίκα γιατί μας ζήτησε ο σύζυγός της βοήθεια. Πολύς κόσμος ήθελε βοήθεια. Μόλις φτάσαμε στο Μάτι είδαμε καπνό, φωτιές και μια κατάσταση πανικού. Αποφασίσαμε να μπούμε μέσα στον καπνό. Ήταν μια πολύ επικίνδυνη στιγμή, μπορεί να μη βγαίναμε ζωντανοί. Στις 2 τη νύχτα σταματήσαμε». Σύμφωνα με τον ψαρά, έβγαλαν στην αρχή 23 άτομα και επέστρεψαν από τη Νέα Μάκρη για να σώσουν και άλλους.

Ο Μαχμούτ έσωσε 73 ανθρώπους και 4 σκύλους, με αποτέλεσμα να τιμηθεί από την ελληνική πολιτεία με την ελληνική ιθαγένεια.


ethnos.gr