ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Κέρκυρα: Έγινε η κηδεία της 14χρονης – Τίτλοι τέλους μιας ασύλληπτης οικογενειακής τραγωδίαςΠληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι μπήκε στη θάλασσα ενώ είχε φάει

Χθες 30/7 το απόγευμα έγινε η κηδεία του ανήλικου κοριτσιού που πνίγηκε στην Κέρκυρα την Τρίτη. Συγγενείς, φίλοι αλλά και κάτοικοι του χωριού Αυλιώτες αποχαιρέτησαν την ανήλικη στο νεκροταφείο του Ι.Ν. Ταξιαρχών Αυλωτών, όπου έγινε η νεκρώσιμος ακολουθία.

Για την τελετή της ταφής του κοριτσιού, πληροφορίες από την ert.gr, αναφέρουν πως συνέβαλλαν τόσο το Γραφείο Τελετών όσο και πολλοί κάτοικοι του χωριού Αυλιώτες. Η τραγική θεία είχε μόλις πρόσφατα αναλάβει την κηδεμονία, καθώς η μικρούλα δεν είχε άλλο στενό συγγενή που θα μπορούσε να αναλάβει την κηδεμονία της.

Διέμενε μόνιμα στην Κέρκυρα εδώ και αρκετά χρόνια και εργαζόταν σε κουζίνα εστιατορίου στον Άγιο Στέφανο, ενώ ήταν αυτή που κίνησε τις διαδικασίες για να χαρακτηριστεί επίσημα ως ανάδοχη μητέρα για την κόρη της πρόωρα χαμένης αδελφής της.

Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία

Μία ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία κρύβεται πίσω από τον άδικο χαμό μιας 14χρονης κοπέλας από τη Βουλγαρία, η οποία πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών στην Κέρκυρα το απόγευμα της Τρίτης.

Το μικρό κορίτσι είχε έρθει στην Κέρκυρα λίγες εβδομάδες πριν, προκειμένου να μείνει με τη θεία της η οποία είχε αναλάβει το ρόλο της ανάδοχης μητέρας.

Η μικρούλα φέρεται να έχασε τη μητέρα της πριν από μερικούς μήνες από καρκίνο ενώ εδώ και χρόνια είχε χάσει και τον πατέρα της, με αποτέλεσμα ο μοναδικός στενός της συγγενής να είναι η θεία της που κατοικούσε τα τελευταία χρόνια μόνιμα στο χωριό Αυλιώτες στο βορειοδυτικό συγκρότημα του νησιού.

Είχε μπει στη θάλασσα μετά το φαγητό;

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η ΕΡΤ1, αναφέρουν ότι η θεία της, είχε ζητήσει από την ανήλικη να μην μπει στη θάλασσα καθώς ήταν φαγωμένη. Ωστόσο, φαίνεται πως τα δύο παιδιά παράκουσαν τις συμβουλές και μπήκαν για μπάνιο στη θάλασσα όπου γράφτηκε ο τραγικός επίλογος.

Τα ευρήματα της νεκροψίας

Όπως μεταδίδει το ίδιο ρεπορτάζ, που επικαλείται τον Ιατροδικαστή Κέρκυρας Γιάννη Αϊβατίδη, τα ευρήματα καταδεικνύουν μία τυπική περίπτωση πνιγμού από εμβύθιση στο θαλάσσιο νερό: «Διαπιστώθηκε μεγάλο ποσότητα εισρόφησης θαλασσίου ύδατος στους πνεύμονες αλλά και λήψη τροφής σε χρονικό σημείο αρκετά κοντινό στο τραγικό αυτό συμβάν».

Ο ιατροδικαστής πιθανολογεί ότι μπορεί αν υπήρξε μία στιγμιαία εμβύθιση, πράγμα που προκάλεσε πανικό στο θύμα: «Δε γνωρίζω τις κολυμβητικές ικανότητες που είχε το κορίτσι, αλλά με βάση κάποια στοιχεία φαίνεται πως υπήρξε μία τυχαία εμβύθιση και αυτό οδήγησε σε απώλεια ψυχραιμίας και σε εισρόφηση ύδατος, η οποία σε συνδυασμό με την πρόσφατη λήψη τροφής οδήγησε σε αυτό το τραγικό συμβάν».

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

newsbeast.gr