ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

«Καθάρματα»! Ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα στην δίκη για την στυγερή δολοφονία του συζύγου της


Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στο Πανόραμα της Βούλας. Παρούσα και χθες στη δικαστική αίθουσα η σύζυγος του θύματος, Βικτώρια Καρύδα.


Χθες, Παρασκευή 10.07.2020, στο δικαστήριο κατέθεσε συνεργάτης του επιχειρηματία με τον οποίο εκείνη την ημέρα είχαν εγκαίνια εταιρίας σεκιούριτι. Όπως είπε την ίδια ημέρα της δολοφονίας ήταν μαζί και δεν είχε αντιληφθεί ο επιχειρηματίας να φοβόταν κάτι. Ο μάρτυρας ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την δολοφονία και έσπευσε στο σημείο όπου τον είδε νεκρό ενώ να θυμίσουμε πως λίγο μετά την στυγνή εκτέλεση, στο σημείο έσπευσε και η Βικτώρια Καρύδα.

Τι κατέθεσε ο μάρτυρας κι ο αστυνομικός

«Μέχρι τελευταία στιγμή δεν αντιλήφθηκα ότι φοβόταν κάτι. Την ίδια ημέρα ήμασταν για καφέ. Φεύγουνε λέμε όλα καλά, το βράδυ έχουμε τα εγκαίνια και ξαφνικά δεχθήκαμε τηλέφωνο μαζί με ένα φίλο μου ότι πυροβόλησαν τον Γιάννη, πήγαμε και είδαμε το πτώμα» κατέθεσε στο δικαστήριο.

Στην συνέχεια άρχισε να καταθέτει ο αστυνομικός ο οποίος εξέτασε το υλικό από κάμερες τόσο από το σπίτι του θύματος όσο και γειτονικές οικίες.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας η έρευνά του άρχισε από την κάμερα που υπήρχε στο σπίτι του επιχειρηματία στην οποία είχε καταγραφεί και η σκηνή του εγκλήματος.

Συγκεκριμένα περιέγραψε πως από την κάμερα στο σπίτι του επιχειρηματία έχει καταγραφεί πως «πηγαίνει το θύμα στο αυτοκίνητο, μπαίνει μέσα και εκείνη τη στιγμή, γρήγορα με ταχύτητα, έρχεται άτομο με όπλο στα χέρια, πυροβολεί στο αυτοκίνητο, το θύμα εξέρχεται από πόρτα οδηγού, και συνεχίζει τους πυροβολισμούς, το θύμα καταρρέει και ο δράστης φεύγει τρέχοντας.Φορούσε σκούρα ρούχα, τζόκει στο κεφάλι και έφυγε από την κατεύθυνση που ήρθε.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά στην πόρτα του συνοδηγού φαίνεται μία αντανάκλαση φώτων και μετά ένα αυτοκίνητο διέρχεται με ταχύτητα από εκεί που έφυγε ο δράστης» κατέθεσε ο μάρτυρας…

Η σοκαριστική στιγμή της δολοφονίας - Προσοχή σκληρό βίντεο!Έτσι βρήκαν τους δράστες

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας στη συνέχεια αναζήτησαν υλικό και κάμερες από την ευρύτερη περιοχή.

Από αυτό το υλικό όπως κατέθεσε ο μάρτυρας κατέληξαν στη μάρκα και τον τύπο του αυτοκινήτου που φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το ίδιο αυτοκίνητο την προηγούμενη ημέρα φαίνεται να έχει κάνει τρεις διελεύσεις τις ίδιες βραδινές ώρες έξω από το σπίτι του επιχειρηματία.

«Από την σιλουέτα του αυτοκίνητου και την κίνησή του θεωρούμε ότι είναι το ίδιο» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Όπως εξήγησε στην συνέχεια εντοπίστηκε εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Γλυφάδα. Εκεί προέκυψε ότι αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά (μάρκα, τύπος) είχε ενοικιαστεί από τις 29 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2018.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε το αυτοκίνητο επιστράφηκε μία ημέρα νωρίτερα την 1η Νοεμβρίου. «Είχε κάνει εντύπωση στους υπαλλήλους της εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων πως επιστράφηκε παρότι ήταν πληρωμένο μία ημέρα νωρίτερα και πλυμένο, κάτι ασυνήθιστο» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Τα ξενοδοχεία

Από τα στοιχεία του ατόμου που είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο προέκυψε πως από τις 10 Οκτωβρίου είχαν νοικιαστεί στο ίδιο όνομα τέσσερα αυτοκίνητα και είχαν κλειστεί δωμάτια σε τρία ξενοδοχεία.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως ήταν δύο τα πρόσωπα που είχαν νοικιάσει τα αυτοκίνητα και είχαν διαμείνει στα ξενοδοχεία.

Οι μάρκες και οι τύποι των αυτοκινήτων αυτών μάλιστα όπως κατέθεσε ο μάρτυρας προσομοιάζουν με οχήματα που έχουν περάσει από το σπίτι του θύματος τις προηγούμενες ημέρες πριν την δολοφονία και κυρίως τις βραδινές ώρες.

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καταφέρει από το υλικό από τις κάμερες να έχουμε την πινακίδα και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων.

Οι επίμονες ερωτήσεις της έδρας

Δεν μπορώ να πω ότι αυτά που ενοικίασαν, ήταν αυτά που κυκλοφορούσαν έξω από το σπίτι του επιχειρηματία. Σύμπτωση; Ατυχία;» ανέφερε ο μάρτυρας, προκαλώντας αλλεπάλληλες ερωτήσεις από την έδρα.

Εισαγγελέας: Γιατί τους πιάσατε τότε;

Μάρτυρας: Δεν έχω γνώση όλης της δικογραφίας

Εισαγγελέας: Είναι σαν να μας λέτε κακώς τους έχετε πιάσει. Πώς κάνετε δικογραφία;

Μάρτυρας: Αυτό που σε μένα έκανε εντύπωση ήταν αυτή η συμπεριφορά τους. Πως άλλαξαν τρία ξενοδοχεία και τεσσάρα αυτοκίνητα σε διάστημα 20 ημερών.

Εισαγγελέας: Πως προβήκατε στη σύλληψη;

Μάρτυρας: Είχαμε ισχυρές ενδείξεις…

Η απόδειξη και το τζόκεϊ

Επίσης, ο μάρτυρας κατέθεσε πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφήσει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μία χάρτινη σακούλα στην οποία μέσα υπήρχε μέσα μεταξύ άλλων μία απόδειξη. Από αυτήν οδηγήθηκαν σε κατάστημα αθλητικών ειδών από το οποίο είχε αγοραστεί μια ζακέτα, ένα παντελόνι και ένα τζόκεϊ.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως «το τζόκει που φαίνεται να φοράει ο εκτελεστής στο βίντεο, ήταν ίδιου τύπου που είχε αγοραστεί από εταιρία αθλητικών ειδών».

Στο τέλος της συνεδρίασης η Βικτώρια Καρύδα ξέσπασε για μία ακόμα φορά στη δικαστική αίθουσα, φωνάζοντας «καθάρματα».

newsit.gr