ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Φωτιά στις Κεχριές: Δϋσκολη η νύχτα - Ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού τα ενάερια μέσαΔύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε στις Κεχριές και την ευρύτερη περιοχή με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται - Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ρίψεις νερού με εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Αυτό που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών είναι οι έντονοι άνεμοι που επικρατούν και σήμερα στην περιοχή οι οποίοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε δύσβατα και δυσπρόσιτα μέρη.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης πήραν εντολή να ξεκινήσουν τις ρίψεις νερού. Στο σημείο επιχειρούν 6 ελικόπτερα με 4 αεροσκάφη με 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα καθώς και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που συνδράμουν από από το έδαφος στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στο σημείο παραμένει και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης για τον καλύτερο συντονισμό και διαμοιρασμό των δυνάμεων.
Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί. Συγκεκριμένα,οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια, Αλαμάνο και Άγιος Ιωάννης έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία ή δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, περισσότεροι από 2.000 πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες απείλησαν κατοικημένες περιοχές, ενώ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχει προχώρησε σε εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.


newsbomb.gr