ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Φωτιά στην Κρήτη: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες


Επιμένει η φωτιά στην  Κρήτη  και συγκεκριμένα στη θέση Καρύδι του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Μέχρι αργά το βράδυ η εστία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ψηλά σε πλαγιά βουνού.
Πυροσβέστες από όλη την Κρήτη έσπευσαν στην περιοχή και αναμένεται να δώσουν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες. Από την πρώτη στιγμή, ρίχτηκαν πάνω από 30 πυροσβέστες, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν 60, ενώ ρίψεις νερού χρειάστηκε να κάνουν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη.

Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερη δύσκολη, ωστόσο σύμφωνα με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ, η φωτιά άρχισε να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα με αποτέλεσμα να αποσυρθεί μικρή δύναμη ανδρών από την πρώτη γραμμή του πυρός.

Συγκεκριμένα, στις 20:40 το βράδυ, στο σημείο επιχειρούσαν 16 οχήματα με 44 πυροσβέστες, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι φλόγες δεν απείλησαν κατοικημένη περιοχή, ενώ η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών από Λασίθι και Ηράκλειο, βοήθησε στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.


newsit.gr