Ticker

15/recent/ticker-posts

Δίχρωμη απόλαυση


Το ζελέ σε συνδυασμό με την κρέμα θα σας γυρίσει πίσω στα παιδικά σας χρόνια. Όσο για το σερβίρισμα, θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Στολίζετε την κρέμα με φρούτα της αρεσκείας σας και 1-2 φυλλαράκια βασιλικού για ακόμα πιο εντυπωσιακή παρουσίαση.

Συστατικά

1 φακελάκι ζελέ φράουλα ή κεράσι ή φρούτα του δάσους
1 ½ φλ. γάλα
1 ½ κουταλιά νισεστέ  ή κορν φλάουρ
1 ½ κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη
φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα
φύλλα βασιλικού, δυόσμου ή μέντας για το γαρνίρισμα

Βήματα

Διαλύετε το ζελέ σε 2 φλιτζάνια κοχλαστό νερό. Το αφήνετε να κρυώσει.

Ακολούθως, παίρνετε 4 μεγάλα ποτήρια του κρασιού. Πλαγιάστε τα στερεώνοντάς τα σε ένα ψιλό δίσκο ή στις θήκες ενός ταψιού για cupcakes . Μοιράζετε προσεκτικά το ζελέ στα ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε σε κάθε ποτήρι 5-6 φρούτα της αρεσκείας σας (φράουλες, κεράσια (χωρίς το κουκούτσι), φρούτα του δάσους).

Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Μετά, ετοιμάζετε την κρέμα. Βάζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το νισεστέ, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το νισεστέ. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και βράζετε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.  Βγάζετε τα ποτήρια από το ψυγείο και προσθέτετε την κρέμα. Ύστερα, τα ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρετε. Στολίζετε με τα φρούτα της αρεσκείας σας και 1-2 φυλλαράκια βασιλικού.

xrysessyntages.com