Ticker

15/recent/ticker-posts

«Απόψε ένας απ’ τους 2 μας θα πυροβολήσει»: Το βράδυ που ο Άκης Πάνου σκότωσε τον αγαπητικό της κόρης του


Όσοι τον γνώριζαν προσωπικά, έκαναν λόγο για έναν πάρα πολύ μοναχικό, δύσκολο, σκληρό και σταθερό στις απόψεις του άνθρωπο, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει το πάθος του για το ποτό και τον τζόγο.

Η μεγάλη του αγάπη υπήρξε ανέκαθεν η οικογένειά του η οποία δημιουργήθηκε όχι με τον πρώτο του μεγάλο έρωτα, τη Δήμητρα, μα με τη δεύτερή του σύντροφο ζωής, την Άννα, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά. Την Ελευθερία, τον Στέφανο και του δίδυμους Αθανάσιο – Δημήτριο και Ευάγγελο.

Ο συνθέτης και στιχουργός που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του σε μια ολόκληρη εποχή του παλιού, καλού ελληνικού τραγουδιού υπήρξε από τους λίγους τόσο παραδοσιακούς οικογενειάρχες.
Η οικογένεια μοιάζει να ήταν γραμμένη στο DNA του, αφού για χάρη της επέλεξε να χωρίσει με τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής του –την πρώτη του σύζυγο την οποία παντρεύτηκε το 1954, έχοντας μάθει πρώτα πως οι συγγενείς της την είχαν εν αγνοία του αναγκάσει να «ρίξει» το πεντέμισι μηνών παιδί που κυοφορούσε, καθώς οι δυο τους δεν ήταν παντρεμένοι-, διότι εκείνη λόγω της έκτρωσης που είχε στο ενεργητικό της δεν μπορούσε πια να του χαρίσει εκείνο που ο ίδιος λαχταρούσε περισσότερο από όλα. Τι ήταν αυτό; Παιδιά.


Η πρώτη του κόρη έρχεται στον κόσμο το 1978 από τη σύντροφό του, Άννα Μπακιρτζή, την οποία δεν είχε παντρευτεί ακόμα. Η Ελευθερία, ως πρωτότοκη και μοναδικό κορίτσι της οικογενείας Πάνου, πήρε την περισσότερη αγάπη από τον πατέρα της.

Η κόρη και ο «παντρεμένος μπράβος»

Η αδυναμία που είχε ο ένας για τον άλλο ήταν τεράστια, μέχρι τη στιγμή που εκείνη μπήκε στην εφηβεία και ξεκίνησε να «χτίζει» τη δική της ζωή, μακριά από πατρικές εντολές και συμβουλές που είχαν την τάση να μετατρέπονται σε απαιτήσεις. Ο αυστηρός πατέρας είχε πάψει να ασκεί επιρροή στα «θέλω» της με την ίδια να φτάνει 19 ετών για να δηλώσει ερωτευμένη. Σύντροφός της, ο 29χρονος Σωτήρης Γιαλαμάς, ένας παντρεμένος σε διάσταση με τη σύζυγό του και πατέρας ενός παιδιού.

Το πάντα παραδοσιακό λαϊκό είδωλο αρνείται να δεχτεί πως η κόρη του ερωτεύτηκε και έγινε ζευγάρι με έναν άνθρωπο που ο ίδιος όχι μόνο δεν ενέκρινε, μα επιπλέον θεωρούσε άτομο το οποίο κανείς από την οικογένειά του δεν θα έπρεπε καν να συναναστραφεί. Σύμφωνα με τον Πάνου, ο άντρας που είχε πλησιάσει την κόρη του δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένας «παντρεμένος άνθρωπος της νύχτας» που με τη συμπεριφορά του προσέβαλλε την οικογένειά τους με τον πιο προκλητικό τρόπο.

Είχε, βλέπετε, ό,τι ο Άκης Πάνου μισούσε. Πλησίαζε τα 30, ενώ η κόρη του είχε μόλις ενηλικιωθεί. Ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί, την ώρα που η Ελευθερία δεν είχε καν εγκαταλείψει καν το πατρικό της σπίτι. Στα μάτια του, ο Γιαλαμάς ήταν ο λόγος που οι σχέσεις του με την κόρη του είχαν διαταραχθεί ανεπανόρθωτα.

Η θέση του; Ξεκαθαρισμένη. Όπως και της μητέρας της. Αν εξακολουθούσε να βλέπει τον Σωτήρη, θα έπρεπε να ξεγράψει τους γονείς της…

Η επαναστατική φύση της Ελευθερίας την αναγκάζει να εγκαταλείψει ξαφνικά το πατρικό της ένα βράδυ του Μαΐου του 1997. Ο Άκης Πάνου, ο άνθρωπος που απέφευγε όσο ελάχιστοι του είδους του τη δημοσιότητα, δέχεται να «τσαλακώσει» την εικόνα του βαρύ αρσενικού που απέχει από οποιασδήποτε μορφής προβολή, έχοντας δεχτεί τα τηλεοπτικά συνεργεία στο σπίτι του στην Ξάνθη –όπου είχε μετακομίσει μόνιμα από το 1986- προκειμένου να μιλήσει για την «απαγωγή» της κόρης του.

Μέχρι σήμερα, κανείς δε μπορεί να ξεχάσει την εικόνα του καλλιτέχνη όταν καθόταν σε μία πολυθρόνα φορώντας τις πράσινες πιτζάμες του, αναζητώντας το παιδί του και ξεκαθαρίζοντας πως υποπτεύεται συγκεκριμένο πρόσωπο για την εξαφάνισή του.


menshouse.gr