ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές: Καίγεται σπίτι – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στις Κεχριές στην Κόρινθο όπου σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το Mega, ένα σπίτι καιγόταν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενισχύονται και οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο.Νωρίτερα εκκενώθηκε η περιοχή Γαλατάκι, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν εντολή να είναι σε ετοιμότητα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι κάτοικοι στα Αθίκια, σύμφωνα με το Mega.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν υπάρξει ζημιές σε κάποια σπίτια, ενώ έγινε και προληπτική εκκένωση ιδρύματος με παιδιά με ειδικές ανάγκες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Κορίνθου.

Συνολικά επιχειρούν: 143 πυροσβέστες, 42 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 8 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Στο σημείο έσπευσε εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα, επί τόπου έσπευσαν ο αρχηγός Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή και τώρα έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Πριν από λίγες ημέρες, στο ίδιο σημείο, είχε προκληθεί και πάλι πυρκαγιά.


newsbeast.gr