ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Τα πάντα για τις Αμερικανικές Κιχλίδες


Είναι μία οικογένεια με μεγάλη ποικιλία σε είδη, ορισμένα από τα οποία είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Oscar, Παπαγαλόψαρα, Γεωφάγοι, Τexas, Βlue Αcara, Green Terror, Midas, Pacu, και Flowerhorn είναι μερικά από τα πιο γνωστά είδη.

Χαρακτηριστικό όλων των ψαριών είναι ότι μεγαλώνουν αρκετά, ανάλογα με το μέγεθος του χώρου όπου ζούνε και τον πληθυσμό τους. Θέλουν ένα μέγεθος ενυδρείου μεγαλύτερο από 80cm, δηλαδή πάνω από 100 λίτρα, ακόμα και μικρά να τα αγοράσετε, γιατί μεγαλώνοντας γίνονται πιο επιθετικά μεταξύ τους και σίγουρα θέλουν περισσότερο χώρο. Αν τους εξασφαλίσετε μεγάλο ενυδρείο με αρκετές κρυψώνες, θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις επιθέσεις που μπορεί να δεχτούν. Ψάρια όπως τα Green Terror, Midas, Flowerhorn και Texas, επειδή είναι ακόμα πιο άγρια, καλό είναι να τοποθετούνται τελευταία. Καθαριστές, όπως γλύφτες και γατόψαρα, μπορούν να τοποθετηθούν στις αρχές που θα στήνετε το ενυδρείο σας αρκεί να είναι μεγάλου μεγέθους.

Το στήσιμο ενός τέτοιου ενυδρείου απαιτεί την τοποθέτηση χαλικιού σαν υπόστρωμα, δεδομένου ότι επειδή σκάβουν κάποιες φορές κυρίως σε περιόδους ζευγαρώματος, αν τοποθετήσετε άμμο, την ανακατεύουν οπότε μπορεί να δημιουργηθεί θολούρα στο ενυδρείο. Πάνω στο χαλίκι μπορείτε να τοποθετήσετε ξύλα και να δημιουργήσετε αρκετές σπηλιές. Τα ξύλα προσφέρουν την αίσθηση ενός φυσικού περιβάλλοντος. Στα καταστήματά μας διατίθεται μία πληθώρα από αυτά σε διάφορα σχέδια και μεγέθη.

Πριν την είσοδο τους στο ενυδρείο, πρώτα θα πρέπει να τα περάσετε από καυτό νερό για αποστείρωση και μετά να τα αφήσετε για τουλάχιστον ένα 24ωρο μέσα σε νερό για να φύγει το πολύ χρώμα. Μετά από όλη αυτή την διαδικασία είναι έτοιμα για να τοποθετηθούν στα ενυδρεία. Τις πρώτες μέρες είναι πιθανόν να δημιουργηθεί μία ασπρίλα, σαν βαμβάκι, πάνω στο ξύλο. Είναι φυσιολογική άλγη και τις επόμενες μέρες θα έχει εξαφανιστεί. Η Κεντρική και Νότια Αμερική, από όπου προέρχονται όλα αυτά τα ψάρια, ζουν σε ποτάμια με πλήθος από ξύλα που έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν καφετί νερό, το χρώμα του τσαγιού και να κατεβάζουν το pH και τη σκληρότητα.

Σαν decor, πέρα από ξύλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πάντα από αυτά που διατίθενται στα καταστήματά μας εκτός από ασβεστολιθικές πέτρες και κοράλλια. Ο λόγος είναι ότι βγάζουν σκληρότητα στο νερό δημιουργώντας ένα περιβάλλον με πολλά άλατα. Αν επιθυμείτε τέτοιου είδους διακόσμηση, καλό είναι να έχετε μαζί σας και τεστ νερού, ώστε να ξέρετε εκ των προτέρων σε τι συνθήκες είναι το νερό σας. Σκληρά και ανθεκτικά φυτά, όπως Anubias, Microsorum και Echinodorus, κυριαρχούν σαν βλάστηση στο περιβάλλον τους. Ο καλύτερος τρόπος για να τα φυτέψετε είναι με ψιλή πετονιά πάνω στα ξύλα για να μην τα ξεθάψουν αν τα τοποθετήσετε στο χαλίκι.

Είναι παμφάγα και αδηφάγα ψάρια λερώνοντας αρκετά τον βυθό, οπότε χρειάζεστε ένα αρκετά δυνατό φίλτρο, κατά προτίμηση εξωτερικό. Στην κατηγορία αυτών των φίλτρων, η JBL θεωρείται η καλύτερη λύση. Καλύπτει από 40 λίτρα το μικρότερο CristalProfi e402 μέχρι 800 λίτρα το μεγαλύτερο CristalProfi e1902, έχει ενσωματωμένα όλα τα υλικά και είναι εύκολο στη χρήση καθώς ξεκινάει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επομένως με καλή μηνιαία συντήρηση του ενυδρείου σας, σωστό πληθυσμό ψαριών, προσεκτική ποσότητα τροφής και σωστά τοποθετημένη διακόσμηση, θα έχετε ένα όμορφο χρωματιστό αποτέλεσμα και μία παρέλαση από μεγάλα ψάρια θα σας δίνει την εντύπωση ότι βρεθήκατε για λίγο στις ζούγκλες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

blog.petcity.gr