ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

4 συμβουλές για να προστατέψετε το μαγιό από το ξεθώριασμα


Ένα καινούργιο μαγιό, με έντονα χρώματα, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε η πιο όμορφη στην παραλία, όμως οι ακτίνες του ήλιου και η άμμος πολλές φορές έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο ύφασμα που έχετε επιλέξει. 

Οι λάτρεις της πισίνας, επίσης, διατρέχουν κίνδυνο δεδομένου ότι το χλώριο ξεθωριάζει πρόωρα τα περισσότερα υφάσματα. Μην αφήσετε την πετσέτα σας να επισκιάσει το άλλοτε φανταχτερό μαγιό σας! Αφιερώστε λίγα λεπτά για να το προστατεύσετε και να το καθαρίσετε, έτσι ώστε να λάμπει όπως όταν το αγοράσατε!

Βήμα 1ο
Περάστε το μαγιό με ξύδι πριν το φορέσετε για να σταθεροποιήσετε τη βαφή στο ύφασμα. Γεμίστε μια λεκάνη με κρύο νερό και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι. Βυθίστε τελείως το μαγιό στο νερό και περιμένετε 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το μαγιό με καθαρό κρύο νερό.

Βήμα 2ο
Ξεπλύνετε το μαγιό αμέσως μετά την έξοδο από την πισίνα ή τη θάλασσα. Εάν είναι δυνατόν, βγάλτε το μαγιό και ξεπλύνετε καλά με καθαρό κρύο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα αλατιού ή χλωρίου. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, σταθείτε κάτω από το ντους για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα.

Βήμα 3ο
Πλύνετε στο χέρι το μαγιό όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά το μπάνιο σας. Γεμίστε το νιπτήρα με κρύο νερό και προσθέστε ένα καπάκι απορρυπαντικού ειδικά για ευαίσθητα υφάσματα. Βυθίστε το μαγιό στο νερό και τρίψτε απαλά με τα χέρια σας για 2-3 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα σαπουνιού. Μην χρησιμοποιήσετε τυποποιημένο απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων, δεδομένου ότι είναι πάρα πολύ σκληρό και μπορεί να καταστρέψει περισσότερο το ύφασμα.

Βήμα 4ο
Απλώστε μια λευκή ή ανοιχτόχρωμη πετσέτα σε μια επίπεδη επιφάνεια και τοποθετήστε επάνω το μαγιό για να στεγνώσει με τον αέρα. Μην επιχειρήσετε να το τοποθετήσετε ή να το κρεμάσετε για να στεγνώσει στον ήλιο, δεδομένου ότι αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερο ξεθώριασμα.

infowoman.gr