ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Βραζιλία: Χωρίς τέλος η τραγωδία! 1.272 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο


Δραματική είναι η κατάσταση στην Βραζιλία,  όπου οι ημερήσιοι θάνατοι από τον κορονοϊό δεν λένε να υποχωρήσουν.
Αντιθέτως, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμα 1.272 και 32.091 κρούσματα, ενώ ο Μπολσονάρο όχι μόνο συνεχίζει να καλεί τους πολίτες να μην λάβουν μέτρα, αλλά “μαγειρεύει” και τους πραγματικούς αριθμούς.

Στην Βραζιλία καταγράφονται πλέον 38.406 θάνατοι ενώ οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί είναι 739.503, κατά τα επίσημα στοιχεία, που μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας τονίζει πως είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με τα πραγματικά.

Πάντως με βάση τον επίσημο απολογισμό, η Βραζιλία κατατάσσεται δεύτερη στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων και τρίτη στον κόσμο ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Επέστρεψε η επίσημη ενημέρωση του υπ. Υγείας

Νωρίτερα χθες το υπουργείο Υγείας αποκατέστησε την πρόσβαση σε στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στο site του, εν μέσω της συνεχιζόμενης πολεμικής για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται η κυβέρνηση υπό τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο τα δημόσια δεδομένα και έπειτα από μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που προβλέπει ότι πρέπει να δημοσιοποιούνται πλήρη επιδημιολογικά στοιχεία.

Παράλληλα ο δήμαρχος της πόλης Σαν Πάουλου, ο Μπρούνο Κόβας, ανακοίνωσε την απόφασή του να λειτουργήσουν ξανά τα εμπορικά καταστήματα και να επιτραπεί σε μεσίτες ακινήτων να εργάζονται, καθώς συνεχίζει τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Κόβας διευκρίνισε ότι τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίγουν για τέσσερις ώρες την ημέρα (11:00 – 15:00), ενώ εκτίμησε ότι θα μπορέσουν να ανοίξουν επίσης τα εμπορικά κέντρα στη μεγαλούπολη, αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τα μέτρα προστασίας των πελατών.

Στην πολιτεία Σαν Πάουλου καταγράφονται περισσότερα θύματα της πανδημίας και περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Βραζιλίας.


newsit.gr