ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Τρόποι αντιμετώπισης αρθρίτιδας στον σκύλο


Εάν παρατηρείτε οποιοδήποτε είδος ασυνήθιστης συμπεριφοράς, να συμβουλεύεστε πάντα τον κτηνίατρό σας. 

Ο κτηνίατρος εκτός από την ήπια ψηλάφηση των αρθρώσεων, θα βγάλει ακτινογραφίες, θα κάνει αιματολογικές εξετάσεις καθώς και ανάλυση ούρων για να ελέγξουν για ασθένειες που μεταδίδονται από τσιμπούρια. “Σε ορισμένες περιπτώσεις,  η αξονική τομογραφία ή η μαγνητική τομογραφία ” μπορεί να βοηθήσει στην ακριβή διάγνωση.

Εάν αποδειχθεί ότι ο σκύλος μας έχει αρθρίτιδα οι επιλογές κλινικής θεραπείας περιλαμβάνουν συχνά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, κορτικοστεροειδή κ.α. Αυτά δεν θα θεραπεύσουν την ίδια την πάθηση, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της φλεγμονής.

Πολλοί κτηνίατροι θα δοκιμάσουν επίσης τα nutraceuticals ή/και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής ως μέρος της θεραπείας. Έτσι μια πολυεπίπεδη προσέγγιση είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της αρθρίτιδας.

Εάν το κατοικίδιο ζώο σας αντιμετωπίζει αυτή την πάθηση, εδώ είναι μερικές επιλογές που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε για να καταπραϋνετε τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και τους πόνους που προκαλούνται από αυτή:

Αλλαγές Στον Τρόπο Ζωής

Οι ράμπες σκυλιών μπορούν να βοηθήσουν τον σκύλο σας να σηκωθεί. Ο ιμάντας ανύψωσης μπορεί να προσφέρει βοήθεια για να μπεί στο αυτοκίνητο. Τα ορθοπεδικά κρεβάτια-αφρού μπορεί να είναι βάλσαμο για τους πόνους των αρθρώσεων. 

Βελονισμός

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία, στη μείωση της φλεγμονής ενώ αυξάνει τις ενδορφίνες. 

Μασάζ 

Το απαλό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του λεμφικού συστήματος στην εξάλειψη των τοξίνων, ενώ καταπραΰνει τη μυϊκή ένταση και τον πόνο. Ποτέ μην τρίβετε πάνω άρθρωση παρά μόνο γύρω από αυτή.

Διαχείριση Βάρους

Ίσως αυτό να είναι και το σημαντικότερο μέτρο που θα πρέπει να λάβετε. Ακόμη και μερικά κιλά μπορεί να εντίνουν το πρόβλημα του φίλους μας. Εάν η αυξημένη δραστηριότητα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, εξετάστε το ενδεχόμενο να μειώσετε την τροφή του και να ρωτήσετε το κτηνίατρό σας για την παροχή ειδικής τροφής.

Υδροθεραπεία

Η κολύμβηση ενισχύει τους μυς, και είναι απαλή άσκηση για τις αρθρώσεις. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφιστεί ο σκύλος μας. 

Γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη

Συμπληρώματα με προϊόντα γλυκοζαμίνης-χονδροϊτίνης. Η χορήγηση αυτών των ουσιών εγκαίρως μπορεί να βοηθήσουν ουσιαστικά πριν η βλάβη των αρθρώσεων γίνει σοβαρή. Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα περιέχουν επίσης πρόσθετες ενώσεις που μειώνουν τη φλεγμονή, όπως η κουρκουμίνη.

Ωμέγα-3

Ίσως είναι η πρώτη γραμμή  άμυνας για την αρθρίτιδα των ζώων. Το ιχθυέλαιο, όπως και οι τροφές με σολομό, περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση της φλεγμονής. Είναι επίσης ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και δεν δημιουργεί παρενέργειες που σχετίζονται με ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα. 

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποια από αυτές τις επιλογές, μια συνομιλία με τον κτηνίατρό σας είναι πάντα η πιο έξυπνη προσέγγιση για τον προσδιορισμό της κατάλληλης δοσολογίας.

dogway.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]