ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Τραγωδία στο Μπαγκλαντές: Πνίγηκαν 32 άνθρωποι μέσα σε 20 δευτερόλεπτα


Περισσότερες από 30 σοροί περισυνελέγησαν από ποτάμι στο Μπαγκλαντές ενώ πολλοί ακόμα αγνοούνται, στη ναυτική αυτή τραγωδία. 

Η τραγωδία σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση δύο πλοιαρίων τη Δευτέρα (29/06).

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ένα σκάφος με το όνομα «Πρωινό Πουλί», το οποίο μετέφερε μέχρι 60 επιβάτες βυθίστηκε μέσα σε μόλις 20 δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουσή του με το Mayur-2, ένα μεγαλύτερο πλοιάριο, στις 8:55 τοπική ώρα, στη Ντάκα.

Τη στιγμή του δυστυχήματος, το μεγαλύτερο σκάφος προσπαθούσε να ρίξει την άγκυρά του σε λιμάνι του ποταμού Μπουριγκάνγκα.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Σαχ Τζαμάλ, τουλάχιστον οχτώ γυναίκες και τρία παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς, ενώ το «Πρωινό Πουλί», βυθίστηκε αστραπιαία, μέσα σε περίπου 15-20 δευτερόλεπτα.

Ήδη 32 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα βρόμικα νερά του ποταμού ενώ συνεχίζεται το έργο της αναζήτησης των άλλων επιβαινόντων του πλοιαρίου, το οποίο υπολογίζεται ότι πλέον βρίσκεται σε βάθος είκοσι μέτρων από την επιφάνεια του ποταμού το οποίο είναι γεμάτο με μαλακή άμμο και πλαστικά σκουπίδια.

Με το τραγικό άκουσμα της είδησης πολλοί ήταν οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στις ακτές του ποταμού, οι περισσότεροι αναζητώντας τους αγαπημένους τους. Κάποιοι μάλιστα ναύλωσαν βάρκα προκειμένου να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Τετραμελής επιτροπή ανέλαβε να εξετάσει τα αίτια της σύγκρουσης.

newsbomb.gr