ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Πότε μπορώ να βγάλω το κουτάβι μου έξω;Θέλετε να βγάλετε το κουτάβι σας έξω; Μάθετε πότε είναι ασφαλές να τους πάρετε στην πρώτη τους μεγάλη περιπέτεια στον μεγάλο, ευρύ κόσμο.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι θέλετε να πάρετε το κουτάβι σας για να βιώσετε εμπειρίες πέρα από τα όρια του σπιτιού σας - να συναντήσετε φίλους και να σταματήσετε από ατέλειωτους περαστικούς, που επιδιώκουν μια αγκαλιά με τον νέο σας φίλο.

Γιατί δεν μπορώ να πάρω το κουτάβι μου σε δημόσιους χώρους;

Λόγω των κινδύνων των δυσάρεστων και δυνητικά θανατηφόρων ιών που μπορεί να κρύβουν οπουδήποτε μολυνθέντα σκυλιά, τα κουτάβια πρέπει να διατηρούνται στο σπίτι μέχρι να προστατευθούν πλήρως. Μπορεί να φαίνεται υπερβολική αλλά καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του κουταβιού σας εξακολουθεί να αναπτύσσεται, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στη σύλληψη επικίνδυνων ασθενειών. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να τα κρατήσετε μέσα στην ασφάλεια της αυλής μέχρι να εμβολιαστούν πλήρως.

Πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένω πριν πάρω το κουτάβι μου έξω;

Οι κτηνίατροι προτείνουν να περιμένετε μία έως δύο εβδομάδες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό του κουταβιού σας - συνήθως σε ηλικία 14-16 εβδομάδων περίπου - προτού βγείτε μαζί τους σε τοπικά πάρκα, παραλίες κτλ.

Σκεφτείτε όμως ότι μέχρι τότε θα ζήσετε πολύ ευχάριστες στιγμές! Απολαύστε το κουτάβι σας στο σπίτι σας και κατευθείνετε την αυξανόμενη ενέργεια του σκύλου σας στην εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση - η οποία θα πρέπει να αρχίσει από περίπου την ηλικία οκτώ εβδομάδων.

Παρουσιάζοντας το κουτάβι σας σε άλλα σκυλιά πριν από την ηλικία των 16 εβδομάδων

Ξεκινήστε να γνωρίσετε το κουτάβι σας σε γνωστά "ασφαλή" σκυλιά - σκυλιά που ξέρετε ότι έχουν καλό ταμπεραμέντο και έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Είναι καλύτερο να το κάνετε σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπως στο σπίτι σας ή την αυλή σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την κοινωνικοποίηση του κουταβιού σας, παρουσιάζοντας το σε διαφορετικά άτομα. Αυτό που μαθαίνει τώρα ο σκύλος σας είναι για ολόκληρη τη ζωή του, οπότε αν θέλετε ένα ευτυχισμένο, κοινωνικό σκυλί που είναι φιλικό με άλλους σκύλους, παιδιά και ενήλικες, είναι πολύ ωραίο να δημιουργηθούν υγιείς συμπεριφορές σε αυτό το πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής τους.

mrzoo.gr    
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]