ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Παραλήρημα Ακάρ: Δεν συμφέρει την Ελλάδα να εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία


«Ούτε η Ελλάδα, ούτε καμία άλλη χώρα θα καταφέρει κάτι για την Αγία Σοφία με αντιτουρκικές και αντιμουσουλμανικές θέσεις»
Συνεχίζονται οι επιθετικές δηλώσεις και η συντήρηση ενός θερμού κλίματος από πλευράς Τουρκίας  όσον αφορά τα ανοικτά ζητήματα των γεωτρήσεων το Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και την συνεχόμενη προκλητικότητα στα σύνορα.

Όπως μετέδωσε η Hurriyet στην ιστοσελίδα της ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακαρ μιλώντας σε δημοσιογράφο του τουρκικού καναλιού Haber μεταξύ άλλων τόνισε ότι «θέλω να υπερτονίσω ότι με μαθηματική ακρίβεια δεν συμφέρει τους Έλληνες να εμπλακούν σε πόλεμο με την Τουρκία. Εμείς αυτό που λέμε, είναι να καθίσουμε και να συζητήσουμε».

Στη συνέχεια, επανέλαβε και τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί στρατικοποίησης ελληνικών νησιών, τονίζοντας πως «16 από 23 νησιά του Αιγαίου είναι στρατικοποιημένα, ενάντια στη συνθήκη της Λωζάνης. Υπάρχει ανεπίσημη στρατιωτική παρουσία. Νιώθετε κάποια απειλή και το κάνετε αυτό; Δεν υπάρχει καμία χώρα με χωρικά ύδατα στα 6 μίλια και 10 μίλια στον αέρα. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις. Ας συναντηθούμε κι ας συζητήσουμε. Θέλουμε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο κι έχουμε κάνει κάποια πρόοδο».

Στην κουβέντα του με τον δημοσιογράφο ο Ακάρ αναφέρθηκε και στην Αγιά Σοφιά τονίζοντας ότι «Ούτε η Ελλάδα, ούτε καμία άλλη χώρα θα καταφέρει κάτι για την Αγία Σοφία με αντιτουρκικές και αντιμουσουλμανικές θέσεις. Η Αγιά Σοφιά ανήκει στην Τουρκία και κανένα κράτος, ούτε η Ελλάδα, μπορεί να εμπλακεί στα σχέδιά μας για αυτήν».


newsbeast.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]