ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Οργιώδες παρασκήνιο για τα σχέδια στήριξης-Νέες επαφές με κοινωνικούς εταίρους


Οργιώδες είναι το παρασκήνιο και συνεχείς οι διαβουλεύσεις για τα νέα σχέδια στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων. Ενώ όλες οι πληροφορίες έκαναν λόγο, ακόμα και για ανακοίνωσή τους εντός της ημέρας, τελικά παίρνουν νέα παράταση, και όπως όλα δείχνουν, θα δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.
Οι διεργασίες από τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών ήταν πυρετώδεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκυρίακου, ενώ τηρείτο ενήμερος σχετικά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, θέλει να έχει κι άλλη επαφή με τους κοινωνικούς, μετά τη συνάντηση της Πέμπτης. Όπως ανέφερε στον REPORTER κυβερνητική πηγή, ηγέρθηκαν κάποια θέματα στην τελευταία συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις συντεχνίες, τα οποία θα συζητηθούν εκ νέου.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η επικρατέστερη ημέρα για ανακοίνωση των νέων Σχεδίων είναι η Τετάρτη, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο. Ωστόσο, εάν είναι έτοιμα τα σχέδια και κριθεί αναγκαίο, όπως ανέφερε, θα συνέλθει εκτάκτως αύριο το Υπουργικό, για σκοπούς ενημέρωσης και ακολούθως θα ανακοινωθούν.

Εργοδότες και εργοδοτούμενοι, αγωνιούν για τα νέα σχέδια και ζητούν την άμεση ανακοίνωσή τους, ώστε να προβούν στους σχεδιασμούς τους για το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι την περασμένη Παρασκευή, έχει λήξει η προθεσμία για τα προηγούμενα σχέδια.

Τα νέα σχέδια αναμένεται πως θα είναι δύο. Το ένα θα αφορά αποκλειστικά στον τουριστικό τομέα και ειδικότερα στα ξενοδοχεία, με την κρατική στήριξη να διατηρείται στο 60%.

Το δεύτερο σχέδιο θα αφορά σε άλλους τομείς που έχουν επηρεαστεί. Ωστόσο, δικαιούχες του σχεδίου θα είναι επιχειρήσεις, η μείωση του κύκλου εργασιών των οποίων υπερβαίνει το 40-45%.

Υπενθυμίζεται πως για όσους μήνες είναι σε σχέδιο στήριξης μια επιχείρηση, για άλλους τόσους συν ένα, δεν θα μπορεί να προβεί σε απολύσεις προσωπικού.

Τέλος της εβδομάδας, εξάλλου, αναμένεται ν’ αρχίσει η καταβολή των επιδομάτων για την γ’ φάση των σχεδίων στήριξης.


reporter.com.cy
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]