ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

«Όχι» καθηγητών για τη διεξαγωγή τελετών αποφοίτησης, διαμαρτύρονται οι γονείς


Νέο μέτωπο έχει ανοίξει στην παιδεία, με τους καθηγητές να λένε «όχι» στη διεξαγωγή τελετών αποφοίτησης και τους γονείς να αντιδρούν στην απόφαση αυτή.Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, μιλώντας στον Ant1 ανέφερε πως δεν μπορούν να γίνουν τελετές αποφοίτησης, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Τα παιδιά θα πάρουν τα απολυτήριά τους. Δεν μπορεί να γίνει τελετή για κάθε τάξη ξεχωριστά. Δεν είναι θέμα ταλαιπωρίας, είναι θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία όλων. Πριν λίγες μέρες είχαμε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και δεν μας είχε αναφέρει κάτι τέτοιο. Τα επιχειρήματά μας είναι λόγοι υγείας αλλά και η μεγάλη προσπάθεια για να βγουν αποτελέσματα».

Ο βοηθός γενικός γραμματέας της οργάνωσης των καθηγητών, Θέμης Πολυβίου, σε παρέμβασή του στον Alpha, ενίσχυσε την θέση του κ. Χατζησάββα, τονίζοντας πως με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν τελετές αποφοίτησης, αφού μόνο οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του σχολείου, ξεπερνούν τα 300 άτομα.

Όπως ανέφερε, στο σχολείο όπου διδάσκει αποφασίστηκε να διοργανώσει μικρή τελετή, τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, κατά την οποία οι μαθητές θα προσέρχονται σε δυάδες και θα παίρνουν το απολυτήριό τους.

Αντιδρούν οι γονείς
Ο πρόεδρος των οργανωμένων γονέων, Χαράλαμπος Διονυσίου, σε δηλώσεις του στον Alpha ξεκαθάρισε πως αντιλαμβάνονται ότι είναι διαφορετική η φετινή σχολική χρονιά, ωστόσο αφού η Κυβέρνηση ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων και έδωσε το πράσινο φως για να γίνουν οι τελετές αποφοίτησης, αυτό τους ικανοποιεί.

Όπως εξήγησε, αυτό που θέλουν είναι να δώσουν χαρά στους τελειόφοιτους μαθητές, που έχουν στερηθεί τόσα πολλά πράγματα αυτή τη χρονιά. Πρόσθεσε πως η πρόταση του κ. Πολυβίου, να γίνουν ειδικές εκδηλώσεις το πρωί τους βρίσκει σύμφωνους, απευθύνοντας θερμή παράκληση στην ΟΕΛΜΕΚ να δοθεί μήνυμα σε όλες τις διευθύνσεις, ώστε να γίνουν κάποιες ειδικές εκδηλώσεις, για να δώσουν χαρά στα παιδιά.

«Εναπόκειται στις διευθύνσεις των σχολείων»
Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο Μουσείο Παραμυθιού σημείωσε πως όσα σχολεία μπορούν να κάνουν τελετές αποφοίτησης, ακολουθώντας τα μέτρα της Κυβέρνησης, μπορούν να το κάνουν.

«Εναπόκειται στις διευθύνσεις των σχολείων, σε συνεργασία και με τους γονείς να πάρουν αποφάσεις. Μπορεί να δοθεί η χαρά στους τελειόφοιτους να γίνουν οι αποφοιτήσεις. Δεν είναι κάτι που απαγορεύεται και ούτε κάτι που μπορούμε να το δώσουμε σε όλους».

Πάντως, η Μαρία Κολιού, επίκουρος καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας Πανεπιστήμιου Κύπρου και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας τόνισε πως «δεν βλέπω λόγο γιατί να μην γίνουν οι τελετές αποφοίτησης. Θα μπορούσε να γίνει κλιμακωτά και μόνο με τους τελειόφοιτους με περιορισμό ατόμων».


reporter.com.cy/
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]