ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Ο σκύλος μου κάνει εμετό. Πότε πρέπει να πάω στον κτηνίατρο;


O εμετός είναι ένα σύμπτωμα με μεγάλο κατάλογο πιθανών αιτιών — πώς όμως θα καταλάβουμε αν συντρέχουν λόγοι να επισκεφτούμε το κνηνίατρο;

Εάν το σκυλί μας κάνει εμετό μία μόνο φορά και κατά τα άλλα συμπεριφέρεται κανονικά, πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό. Αυτό όμως που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία, είναι όταν ο εμετός του σκύλου σας παρατείνεται ή συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα. Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε το κατοικίδιο ζώο μας για αλλαγές συμπεριφοράς, επαναλαμβανόμενο εμετό ή άλλα σημάδια ασθένειας.

Ένας σκύλος κάνει εμετό.

Ποια είναι τα σημάδια ότι το σκυλί σας πρόκειται να κάνει εμετό; Φωτογραφία από Kickers / iStock.

Τι προκαλεί στα σκυλιά εμετό;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που εξετάζει ένας κτηνίατρος είναι η ηλικία του κατοικίδιου ζώου μας. “Αν ο σκύλος είναι ηλικίας κάτω των πέντε ετών, τότε οι πιθανότεροι λόγοι είναι ότι έτρωγε κάτι που το έκανε να αδιαθετήσει. Όταν όμως τα σκυλιά γερνούν, μπορούν να αναπτύξουν πιο σοβαρές παθήσεις που αφορούν στα όργανα τους, όπως το ήπαρ, το πάγκρεας ή τα έντερα, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν εμετό.”

Είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να θυμούνται ότι ο εμετός μπορεί να μην είναι ασθένεια. Μπορεί, ωστόσο, να είναι ένα σημάδι κάποιας πάθησης. 

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να αναζητήσουν άμεση κτηνιατρική φροντίδα εάν ο σκύλος τους κάνει επανειλημμένα έμετο και παράλληλα παρουσιάζει συμπτώματα όπως διάρροια, λήθαργο, έλλειψη όρεξης, πόνο ή γενική δυσφορία ή αποπροσανατολισμό.

“Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι ένα σημάδια λοίμωξης, παγκρεατίτιδας, ηπατικής ή νεφρικής ανεπάρκειας, εντερικής μόλυνσης και διαφόρων ασθενειών στα έντερα, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονώδους νόσου, του παρασιτισμού ακόμη και του καρκίνου”.

dogway.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]