ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Ο Ερντογάν κατηγορεί γνωστή δημοσιογράφο για κατασκοπεία λόγω… Χάφταρ – Σάλος με την προφυλάκιση


Για στρατιωτική και πολιτική κατασκοπεία (!) θα δικαστεί γνωστή δημοσιογράφος στην Τουρκία, αφού δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκισή της! Η είδηση πως η Μουγεσέρ Γιλντίζ έχει προφυλακιστεί μεταδόθηκε ακόμη κι από το κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Η δημοσιογράφος Μουγεσέρ Γιλντίζ είναι διευθύντρια του ειδησεογραφικού site OdaTV στην Άγκυρα. Τέθηκε υπό κράτηση τη Δευτέρα και αφού ανακρίθηκε, χθες Πέμπτη (11.06.2020) προφυλακίστηκε.

Ο Ισμαήλ Ντουκέλ, αντιπρόσωπος στην Άγκυρα του τηλεοπτικού δικτύου TELE1, ο οποίος είχε τεθεί υπό κράτηση μαζί με την Γιλντίζ και ανακρίθηκε, αφέθηκε ελεύθερος, μετέδωσε το Anadolu. Ένας λοχίας του στρατού, που είχε τεθεί υπό κράτηση μαζί τους, προφυλακίσθηκε επίσης, πρόσθεσε το πρακτορείο χωρίς να επεκταθεί. Σύμφωνα με τον OdaTV, η Γιλντίζ κατηγορείται για συχνές επαφές με τον εν λόγω λοχία.
Το ρεπορτάζ για τον Χάφταρ

Το δικαστήριο επικαλέστηκε ρεπορτάζ της Γιλντίζ για φερόμενες συναντήσεις τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού με τον Λίβυο πολέμαρχο Χαλίφα Χαφτάρ, μετέδωσε το OdaTV.

Η Τουρκία υποστηρίζει τον αντίπαλο του Χαφτάρ, τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ, τον επικεφαλής της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ λιβυκής κυβέρνησης και στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαιδευτές για να βοηθήσει τις δυνάμεις του Σάρατζ εναντίον εκείνων του Χαφτάρ.

Ο συνήγορος της Γιλντίζ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Το OdaTV τηρεί επικριτική στάση έναντι της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Μάρτιο η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση στον OdaTV κατηγορώντας τον για παραβίαση ενός νόμου για την κανονιστική ρύθμιση του Ίντερνετ.

Πριν από την απόφαση αυτή, δύο δημοσιογράφοι του OdaTV είχαν συλληφθεί εξαιτίας ενός ρεπορτάζ για την κηδεία ενός αξιωματικού των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών που φέρεται ότι σκοτώθηκε στη Λιβύη.

«Η δημοσιογραφία στη φυλακή», έγραψε σήμερα ο OdaTV μετά την προφυλάκιση της Γιλντίζ.

Η Τουρκία είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν φυλακίσει τους περισσότερους δημοσιογράφους στον κόσμο.


.newsit.gr