ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Μυτιληναίος: Στηρίζει σχολεία με Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής


Για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά η MYTILINEOS συμμετέχει στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis για τη Σίτιση και Προώθηση της Υγιεινής Διατροφής, προσφέροντας καθημερινά υγιεινά γεύματα σε μαθητές οκτώ σχολείων στην Αττική και τη Βοιωτία. Συνολικά από το 2018 μέχρι σήμερα με τη συνδρομή της ΜΥTILINEOS έχουν διατεθεί περισσότερα από 55.000 υγιεινά γεύματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη.
Η βοήθεια που προσφέρθηκε αφορούσε περιπτώσεις όπου:

Το 55,6% των οικογενειών των μαθητών αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια και το 35,2% βίωνε πείνα

Περίπου 1 στους 6 μαθητές είχαν βάρος χαμηλότερο από το φυσιολογικό (15,0%), ενώ 2 στους 10 μαθητές ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι (20,7%).

Το 59,6% των μαθητών διέμενε σε οικογένεια όπου ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα (είτε από εργασία είτε σύνταξη),

το 23,1% των μαθητών διέμενε σε οικογένεια όπου κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis για το σχολικό έτος 2018-2019, στα σχολεία που υποστήριζε η MYTILINEOS η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών εκείνων που αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια σταμάτησε να βιώνει πείνα, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό των μαθητών απέκτησε φυσιολογικό βάρος. Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές αύξησαν την κατανάλωση φρούτων και γαλακτοκομικών, βελτιώνοντας σημαντικά τις διατροφικές τους συνήθειες.

Με τη συνεισφορά της στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η ΜΥTILINEOS συμβάλλει εμπράκτως στην προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για το 2030. H επίτευξη της «μηδενικής πείνας» μέσω της επισιτιστικής ασφάλειας, της βελτίωσης της διατροφής και της καλής υγείας είναι η βασική επιδίωξη του προγράμματος.

Την τρέχουσα σχολική χρονιά, η MYTILINEOS ανανεώνει την υποστήριξή της, εξασφαλίζοντας 33.000 υγιεινά γεύματα, τα οποία διανέμονται σε 294 μαθητές.

Η κ. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis δήλωσε για τη συνεργασία:

«Η ΜΥTILINEOS αποτελεί σημαντικό συνοδοιπόρο στην προσπάθεια μας να υποστηρίξουμε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας και να προσφέρουμε ανακούφιση σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη. Με τις δωρεές της τα δύο τελευταία έτη, εξασφαλίσαμε την καθημερινή σίτιση αυτών των παιδιών με χιλιάδες υγιεινά γεύματα, γεγονός που έχει αποδεδειγμένα πολλαπλά οφέλη στη σωματική και την ψυχική τους υγεία. Παράλληλα, με τη σίτιση κάθε πρωί, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να είναι συγκεντρωμένοι και να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα τους. Ευχαριστούμε θερμά τη ΜΥTILINEOS για τη συγκινητική υποστήριξη και την εμπιστοσύνη στο έργο μας». 


.newsit.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]