ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Μπόχα και δυσοσμία στη Λευκωσία - Ψάχνουν την αιτία


Μπόχα και δυσωδία αναδύονται τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της πρωτεύουσας να εκφράζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από απορία σχετικά με την προέλευση της άσχημης μυρωδιάς, και αγανάκτηση.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες η δυσωδία έχει φτάσει από την περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς να επηρεάζει τον Στρόβολο και την Έγκωμη, με τους πολίτες να διερωτώνται και κατά πόσο επηρεάζεται η δημόσια υγεία λόγω των οσμών. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Κοκκινοτριμιθιάς Νεοκλή Αντωνίου, η δυσοσμία προέρχεται από δεξαμενές λυμάτων χοιροστασίων κοντά στο χωριό και πλησίον της νεκρής ζώνης όπου βρίσκεται και το παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας.

 Μιλώντας στον «ΠΟΛΙΤΗ» ο κ. Αντωνίου υποστήριξε πως στην περιοχή ανάμεσα σε Κοκκινοτριμιθιά και παλιό αεροδρόμιο έχουν κατασκευαστεί από εταιρεία, η οποία ανακυκλώνει ζωικά κόπρανα και τα μετατρέπει σε γκάζι, δεξαμενές όπου μεταφέρονται τα χοιρολύματα. Σημείωσε ότι το κοινοτικό συμβούλιο εξέφρασε κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων με τους αρμόδιους φορείς (Πολεοδομία, Επαρχιακή Διοίκηση και Τμ. Περιβάλλοντος) έντονες ενστάσεις για τη μεταφορά των δεξαμενών στην εν λόγω περιοχή, ωστόσο η διαδικασία προχώρησε με διάφορες προφάσεις που επικαλέστηκαν τα αρμόδια κρατικά τμήματα. Ο ίδιος διερωτήθηκε κατά πόσο το Τμ. Περιβάλλοντος ενδιαφέρεται όντως για το περιβάλλον, αφού σε γνώση του και με τις ευλογίες του οι δεξαμενές παραμένουν στην περιοχή παρότι δεν υπάρχει πλήρης αδειοδότηση της εταιρείας.

Ξεκίνησε έρευνα

Πηγές από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανέφεραν χθες στον «Π» ότι είναι σε γνώση τους τα όσα συμβαίνουν με τις εν λόγω εγκαταστάσεις χοιρολυμάτων και γι’ αυτό διατάχθηκε έρευνα ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει θέμα. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι παρότι υπάρχει το εν λόγω πρόβλημα προς το παρόν δεν φαίνεται η δυσοσμία να προέρχεται από τη συγκεκριμένη μονάδα χοιρολυμάτων, αφού έφτασε μέχρι το Καϊμακλί. Δηλαδή, εξήγησε η ίδια πηγή, είναι τεράστια η απόσταση από το σημείο των δεξαμενών, ώστε ο αέρας να μετέφερε τη δυσοσμία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Να σημειωθεί ότι χθες, παρά τα όσα ανέφερε η πιο πάνω πηγή, το Τμήμα Περιβάλλοντος σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως οι οσμές που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας δεν έχει διαπιστωθεί από πού προέρχονται, ούτε αν πρόκειται για οσμές που προέρχονται αποκλειστικά από αστικά λύματα ή από κτηνοτροφικές πηγές. «Για το θέμα», προστίθεται, «γίνεται διερεύνηση και σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη σε σχέση με την περιοχή της νεκρής ζώνης καθώς και με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας». Πάντως, το τελευταίο με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες υποστηρίζει ότι η δυσοσμία που παρατηρείται δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος.

newsbomb.com.cy
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]