ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Μαλλιά κουβάρια στα κατεχόμενα για το ιδιωτικό τζετ των «επενδυτών»-Φωνές και αποδοκιμασίες


Εξηγήσεις για την έλευση του ιδιωτικού τζετ από την Αντάλεια στα κατεχόμενα και τις συνθήκες εισόδου στο ψευδοκράτος των επιβατών του ζήτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη «βουλή» αλλά και την παραίτηση του «υπουργού τουρισμού», Ουνάλ Ουστέλ που επικρίνεται ότι δεν έδωσε τις σωστές πληροφορίες στο «υπουργικό συμβούλιο» για το όλο θέμα.Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, έπειτα από εκκλήσεις για εξηγήσεις ο κ. Ουτέλ ανέβηκε στο βήμα της "ολομέλειας" και συχνά διακόπτονταν από τους «βουλευτές» κυρίως του ΡΤΚ προς τους οποίους φώναξε πως «αν δεν θέλετε να γίνονται επενδύσεις στη χώρα να το πείτε ανοικτά». Ανέφερε επίσης ότι για την έλευση της συγκεκριμένης ομάδας και των επενδυτών τον μεσολαβητή έκανε ο σύνδεσμος Τ/κ εργολάβων οικοδομών.

Ο «υπουργός τουρισμού» είπε ότι οι επιβάτες του τζετ οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο Μέριτ και όταν ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Ερκούτ Σιαχαλί, του φώναξε από τα έδρανα «εσύ τους φιλοξένησες», υπονοώντας ιδίον όφελος, ο Ουνάλ Ουστέλ του απάντησε «απόδειξέ το αυτό και εγώ θα παραιτηθώ». Ακολούθησαν φωνές και αποδοκιμασίες με αποτέλεσμα ο «υπουργός τουρισμού» λέγοντας «εσείς δεν θέλετε να με με ακούσετε» να κατεβεί από το βήμα όπου δεν ξανανέβηκε.

Οι Πρόεδροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη «βουλή» έκαναν λόγο σε σκάνδαλο, σημειώνοντας ότι ο «δήμαρχος» Λαπήθου δεν είχε ιδέα πως θα ερχόταν μια τεχνική ομάδα για τη κατασκευή μαρίνας στην Λάπηθο. Κάλεσαν δε ολόκληρη την «κυβέρνηση» να παραιτηθεί.

Ο «υπουργός συγκοινωνιών και μεταφορών», Τολγκά Ατακάν, είπε ότι το μόνο που αφορά το «υπουργείο» του είναι η άδεια για την έλευση της πτήσης και για το ποιοι επέβαιναν και για ποιο λόγο ήρθαν,δεν είναι υπεύθυνο το «υπουργείο» του.

Έπειτα από απαίτηση της αντιπολίτευσης στο βήμα ανέβηκε και ο «υπεξ» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Κουντρέτ Οζερσά,ι ο οποίος είπε ότι το «υπουργικό συμβούλιο» ενημερώθηκε πως υπήρχε αίτημα από τον «δήμο» Λαπήθου προς το «υπουργείο τουρισμού» για μια ειδική άδεια. Το «υπουργικό», πρόσθεσε, επί του θέματος δεν έλαβε καμιά γραπτή απόφαση. Σημείωσε ότι ο όρος για καραντίνα παραμένει σε ισχύ, όπως έχει ανακοινωθεί για τις ελεύσεις μέχρι το τέλος του μήνα.

«Κι εγώ έχω ερωτηματικά στο μυαλό μου. Δεν ήξερα ότι εμπλεκόταν στο θέμα ο σύνδεσμος Τ/κ εργολάβων. Το να έχει ερωτήματα η αντιπολίτευση δεν είναι άδικο. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι να απαντήσουμε. Κατά την άποψή του τα ερωτηματικά δεν έχουν φύγει». Ο κ. Οζερσάι είπε ότι υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των «υπουργείων τουρισμού και υγείας» (ΣΣ: και τα δυο ανήκουν στο ΚΕΕ) και δεν τους λέχθηκε πως δεν θα μπουν σε καραντίνα τα άτομα που θα έρχονταν.


reporter.com.cy
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]