ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Γερή διόρθωση, δίχως ανησυχίες - Βουτιά 2,36%


Η ελληνική αγορά σημείωσε απώλειες καθώς έκλεισε στις 662,67 μονάδες
Γερά «διόρθωσε» η Αθήνα με αφορμή αφενός με την αναμονή των ξένων αγορών σχετικά με την Fed και αφετέρου με τις αναφορές του Reuters για την κακή τράπεζα στην Ευρώπη. Αντίθετα, η αμερικανική αγορά συνέχισε το ράλι καταγράφοντας νέα άνοδο.

Η ελληνική αγορά σημείωσε υψηλότερες απώλειες καθώς έκλεισε στις 662,67 μονάδες χάνοντας 2,36%.

Ωστόσο, το γεγονός ότι, υπάρχει ζήτηση για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές σε αυτά τα επίπεδα είναι θετικό, ύστερα και από την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές. Εξάλλου, ύστερα από την πρόσφατη άνοδο είναι πάντοτε υγιές να δοκιμάζονται τα νέα επίπεδα τιμών.

Επιπλέον ο υψηλός τζίρος στις τράπεζες ευνοεί και τους traders – ενώ δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι, κάποια κεφάλαια που εξήλθαν από την Τουρκία δοκιμάζουν και αγορές που εμφανίζουν προοπτικές, όπως η Ελλάδα.

Η σημερινή αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 84 εκατ. ευρώ πλησιάζοντας ένα ικανοποιητικό τζίρο κοντά στα 80 – 90 εκατ. ευρώ.

Μετά την Ελληνική Δημοκρατία θα ακολουθήσουν νέα συνέδρια για τις τράπεζες ενώ και ελληνικές εισηγμένες θα επιχειρήσουν να δοκιμάσουν τις αγορές, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Σήμερα, αρχικά, όλες οι αγορές ξεκίνησαν ανοδικά, αλλά γρήγορα πέρασαν σε διόρθωση αναμένοντας τις απογευματινές ανακοινώσεις της Fed. Επιπρόσθετα κάποια στοιχεία του ΟΟΣΑ για την ύφεση επηρέασαν την Ευρώπη, αν και οι αγορές αργότερα ανέκαμψαν και μείωσαν τις απώλειες.

Η μετοχή της Eurobank έχασε 5% στα 0,41 ευρώ διακινώντας 26 εκατ. μετοχές. Βουτιά 6,85% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,36 ευρώ. Πτώση 4,45% για την Alpha bank στα 0,666 ευρώ. Με πτώση 3,15% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,52045 ευρώ.

Βουτιά 7,84% για την Aegean στα 4,055 ευρώ. Βουτιά 5,97% για την Motor Oil στα 14,01 ευρώ. Βουτιά 5,73% για τον ΟΠΑΠ στα 8,80 ευρώ. Οριακές οι απώλειες σε ΟΤΕ στα 11,98 ευρώ. Βουτιά 6,3% για την Autohellas στα 4,01 ευρώ. Με πτώση 4,09% η Ελλάκτωρ στα 1,056 ευρώ. 


protothema.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]