ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας


Συστατικά

24 φτερούγες κοτόπουλου,
150 γρ. (1 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα με 2 κουταλιές γάλα,
100 γρ. (1 φλ. περίπου) γαλέτα (αλεσμένη φρυγανιά),
Λάδι για τηγάνισμα,
4 κουταλιές σάλτσα πέστο (Pesto, σπιτίσιο ή από βαζάκι),
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
50 γρ. ( ½ φλ. περίπου) νιφάδες παρμεζάνας,
Βασιλικός για γαρνίρισμα (προαιρετικά),
Αλάτι, πιπέρι.
Σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη,
1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό,
½ κιλό (4 μέτριες περίπου) ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες,
250 ml (1 φλ.) ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (Passata),
1 πρέζα ζάχαρη,
Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι μέχρι να μα­λακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και τις ντομάτες και σιγοψή­νετε το μίγμα για 10 περίπου λεπτά. Ρίχνετε μέσα τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο, το βασιλικό και συνεχίζετε το ψήσιμο, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 10-15 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει και να πήξει η σάλτσα.

Χτυπάτε τη σάλτσα πέστο με το ελαιόλαδο και την απλώνετε σε μια πιατέλα ή σε 4 ατομικά πιάτα.

Ετοιμάζετε τις φτερούγες: Τις κόβετε από την κλείδωση (τον αγκώνα) και πετάτε τις άκρες (ή τις χρησιμοποιείτε για ζωμό). Ύστερα, γυμνώνετε τα κοκαλάκια, στο σημείο που δεν έχουν ψαχνό, για να μείνει μόνο το πάνω μέρος τους. Τις αλατοπι­περώνετε, τις περνάτε στο αλεύρι, τις βουτάτε στο αβγό και τις τυλίγετε στη γαλέτα. Ύστερα, ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τις τηγανίζετε μέσα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις μεριές.Όσο είναι ακόμα ζεστές, τις πιάνετε προσεχτικά από το κοκαλά­κι τους (με μια πιάστρα ή γάντι) και τις βουτάτε στη σάλτσα και τις στριφογυρίζετε για να πιάσουν καλά, παντού. Τις βάζετε όρ­θιες πάνω από το αραιωμένο με λάδι πέστο και τις πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Τις γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και τις σερβίρετε αμέσως.

xrysessyntages.com 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]