ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Τάρτα με μανιτάρια και πράσα


Με καταβολές απ’ την Γαλλία η βουτυράτη, αφράτη ζύμη συνδυάζεται φανταστικά με τη γλυκιά πικράδα του πράσου και την ιδιαίτερη γεύση του μανιταριού.

Συστατικά

Για την τάρτα:

2 φλ. (250 γρ.) αλεύρι (φαρίνα 00)
½ πακέτο (125 γρ.) βούτυρο ανάλατο
1 κουταλάκι αλάτι
1 αβγό
1 - 2 κουταλιές κρύο νερό

Για τη γέµιση:

3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
½ κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πακέτο (200 γρ.) φέτα θρυμματισμένη
1 κουτί (200γρ.) κρέµα γάλακτος
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι

Βήματα

Φτιάχνετε πρώτα την τάρτα: Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κοµµατάκια και τον αφήνετε εκτός ψυγείου για να μαλακώσει. Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και ρίχνετε το αλάτι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τα κοµµάτια του βουτύρου. Τρίβετε με τις παλάµες σας το αλεύρι με το βούτυρο, μέχρι το μίγµα να γίνει σαν βρεγµένη άµµος.

Στη συνέχεια, βάζετε το αβγό και ζυµώνετε. Αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο νερό (1-2 κουταλιές) για να φτιάξετε μια μαλακή ζύµη. Την πλάθετε σε μπάλα, τη βάζετε σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Στη συνέχεια, αλευρώνετε τον πάγκο της κουζίνας και την ανοίγετε σε φύλλο με τον πλάστη. Βάζετε τη ζύµη σε βουτυρωµένη ταρτιέρα 26 εκ. και με ένα πιρούνι, τρυπάτε πολλές φορές τη βάση της τάρτας. Βάζετε από πάνω μια αντικολλητική λαδόκολλα και σκορπάτε στην επιφάνειά της ρύζι ή όσπρια για να μη φουσκώσει. Ψήνετε την τάρτα στον προθερµασµένο φούρνο για 10΄ – 12΄.

Αφαιρείτε τη λαδόκολλα με το ρύζι και ψήνετε για ακόµα 5΄-10΄, μέχρι να ροδίσει καλά. Παράλληλα, βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο. Όταν κάψει προσθέτετε τα πράσα, τα κρεµµύδια και τα μανιτάρια. Τα σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και αλατοπιπερώνετε.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη γέµιση για 10΄ να κρυώσει. Ακολούθως, ρίχνετε τη φέτα και τ’ αβγά τα οποία έχετε χτυπήσει με την κρέµα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγµα στην τάρτα. Ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 30΄ – 40΄ ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

xrysessyntages.com 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]