ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Αλέξης Πατέλης στο Reuters: Δεν θα είναι η Ελλάδα η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση


Βέβαιος ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση  στην ευρωζώνη» εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Reuters ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Αλέξης ΠατέληςΟ Αλέξης Πατέλης στήριξε την εκτίμησή του -όπως είπε- τόσο στη διάρκεια του lockdown στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες, όσο και σε ποσοτικά στοιχεία, όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ή οι μεταφορές που δείχνουν ότι η οικονομία επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα.

Σημείωσε δε ότι, παρά την πανδημία, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα δεν πάγωσε και παρέθεσε ενδεικτικά παραδείγματα επενδύσεων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Microsoft, η Applied Materials, η CVC και η BCP Partners.

Πέρα από την προσέλκυση επενδύσεων, όπως είπε ο Αλέξης Πατέλης, «θα προσπαθήσουμε, βασιζόμενοι στην καλή εικόνα που εξέπεμψε η Ελλάδα από τη διαχείριση του κορονοϊού, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, αλλά και συνολικά εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν να φέρουμε κάποιους από τους 800.000 συμπολίτες μας που έφυγαν από την Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης».

Ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού υπογράμμισε τη σημασία που θα έχει για την Ελλάδα και την Ευρώπη το έκτακτο πακέτο στήριξης στη βάση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ τόνισε με έμφαση πως εκτός του ύψους των πόρων που θα διατεθούν, εξίσου μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος διαχείρισης τους.

«Ως κυβέρνηση εργαζόμαστε αδιαλείπτως, ώστε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα που θα λάβουμε. Θα εκμεταλλευτούμε την περίοδο του καλοκαιριού, ώστε να καταρτίσουμε ένα σχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε ως πρόταση στην ΕΕ το φθινόπωρο» είπε ο Αλέξης Πατέλης.


newsit.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]