ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

51.000 παιδιά κάτω των 5 ετών θα πεθάνουν σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή


Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που παραθέτει ο ΟΗΕ, ο οποίος προειδοποίησε σήμερα ότι περίπου 51.000 παιδιά κάτω των 5 ετών κινδυνεύουν να πεθάνουν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική φέτος, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει ο κορονοϊός.

Βασικές προϋποθέσεις είναι η παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας σε όλους, κάτι που τώρα δε γίνεται, και οι εκστρατείες εμβολιασμού.

"Τα συστήματα υγείας υφίστανται άνευ προηγουμένου πιέσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και, παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί πολλά κρούσματα του νέου κορονοϊού στα παιδιά της περιοχής, είναι ξεκάθαρο ότι ο ιός επηρεάζει άμεσα την υγεία τους", υπογράμμισαν η Unicef και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε κοινή τους ανακοίνωση.

51.000 θάνατοι παιδιών 

Αν τα προβλήματα στην παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας και τα διατροφικά προγράμματα συνεχιστεί, "περισσότερα από 51.000 παιδιά κάτω των 5 ετών ενδέχεται να πεθάνουν στην περιοχή ως το τέλος του 2020", προειδοποίησαν.

Αυτή "η ζοφερή πρόβλεψη" οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι “πολλά υγειονομικά μέσα πρώτης γραμμής αφιερώθηκαν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας” του κορονοϊού.

Εξάλλου "οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τα οικονομικά εμπόδια δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των πληθυσμών σε υγειονομικές υπηρεσίες", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Unicef και ο ΠΟΥ καλούν να υπάρξει "πλήρης επανέναρξη των εκστρατειών εμβολιασμού και των διατροφικών προγραμμάτων, με αυστηρά μέτρα πρόληψης για τον ιό".

newsit.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]