ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

5 παιχνίδια μυαλού για σκύλους


Γιατί παιχνίδια εγκεφάλου για σκύλους; Παίζοντας με τον σκύλο σας τον βοηθάτε να ανακουφιστεί από το στρες και να μένει ήσυχος τις ώρες που δεν έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε μαζί του. 

Τα εγκεφαλικά παιχνίδια για σκύλους μπορούν επίσης να δώσουν στο σκυλί σας μια αίσθηση σκοπού και επιτεύγματος και να βοηθήσουν να σχηματιστεί ένας στενός δεσμός μεταξύ σας.

Όλα τα παρακάτω παιχνίδια είναι εύκολα και θα κρατήσουν τον μυαλό του σκύλου σας ενεργό. Ακολουθούν πέντε παιχνίδια εγκεφάλου για σκύλους.

1. Βρες το σωστό χέρι

Βάλτε το σκυλί σας να βρει σε ποιο χέρι κρύβετε την λιχουδιά του. Αυτό είναι ένα από τα ευκολότερα παιχνίδια μυαλού για σκύλους — δεν θα χρειαστεί καν να σηκωθείτε από τον καναπέ.

Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο παιχνίδι του γούνινου φίλου σας ή μια λιχουδιά και κρύψτε το σε ένα από τα χέρια σας. Βάλτε το σκυλί σας να μυρίσει και τα δύο χέρια σας, και αφήστε τον να μαντέψει σε ποιο χέρι το κρύβεται. Το χέρι στο οποίο θα τοποθετήσει πρώτα τη μύτη του είναι η επιλογή του σκύλου σας.

Αν το βρει, γυρίστε το χέρι σας και αφήστε τον να πάρει το παιχνίδι του ή την λιχουδιά, αντίστοιχα. Το σκυλί σας σύντομα θα μάθει και θα επιθυμεί να παίζει αυτό το παιχνίδι.

2. Κυνήγι Θησαυρού

Αυτό είναι ένα από εκείνα τα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε είτε μικρό είτε σε μεγάλο χώρο. Τις πρώτες φορές, δοκιμάστε το σε μικρό χώρο. Καθώς το σκυλί σας θα αποκτά εμπειρία στο κυνήγι, μπορείτε να επεκτείνετε το παιχνίδι σε ολόκληρο το σπίτι!

Κρύψτε μερικές λιχουδιες γύρω από το δωμάτιο και ενθαρύνετε το σκυλί σας να τις βρει. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λιχουδιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε άλλο έχει έντονο άρωμα, για παράδειγμα ένα παιχνίδι ήκάποιο ρούχο σας.

Καθώς το σκυλί σας βρίσκει το κάθε παιχνίδι ή/και λιχουδιά, να του επισημάνετε τις λέξεις “βρες το” ή “κυνήγι. “Πείτε” την λέξη που θα επιλέξετε ώστε να συνδέσει την εντολή με την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Για να αυξήσετε την πρόκληση, κρύψτε τις λιχουδιές ή/και παιχνίδια σε όλο το σπίτι, σε ξεχωριστά δωμάτια και μόλις τα κρύψετε ζητήστε από το σκυλί σας να τα βρει.

3. Φέρε το Παιχνίδι/ Βαλ΄το στη θέση του

Για να μπορέσετε να παίξετε αυτό το παιχνίδι, το σκυλί σας πρέπει να γνωρίζει το όνομα των αγαπημένων παιχνιδιών του και την εντολή “φέρ΄το”.

Προσπαθήστε να τον εκπαιδεύσετε να φέρει τα παιχνίδια του. Κάτω από τα χέρια σας, τοποθετήστε ένα καλάθι, καθώς το σκυλί σας φέρνει κάθε παιχνίδι αφήστε το να το αφήσει στα χέρια σας και βάλτε το στο καλάθι.

Για παράδειγμα, ζητήστε του να πάρει ένα μπαλάκι και να το φέρει.

Μόλις το σκυλί σας μάθει αυτό το παιχνίδι, θα είστε σε θέση να τον εκπαιδεύσετε να φέρνει τα παπούτσια σας, ή το λουρί του.

4. Ζεστό ή κρύο

Κρύψτε μια λιχουδιά, ή μια μπάλα, κάπου μέσα στο δωμάτιο. Την πρώτη φορά, μπορείτε να το βάλετε κάπου σε κοινή θέα, μέχρι το σκυλί σας να καταλάβει τους κανόνες.

Κάθε φορά που το σκυλί σας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, πείτε ζεστό και δώστε του μια μικρή λιχουδιά. Αν δεν πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, πείτε κρύο και μην του δίνετε τίποτα.

Το σκυλί σας σύντομα θα αρχίσει να συσχετίζει τη λέξη ζεστό με την σωστή κίνηση προς το αντικείμενο που έχετε κρύψει και θα μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε το παιχνίδι πιο δύσκολο, όπως να κρύβετε αντικείμενα πίσω από την κουρτίνα ή ακόμα και μέσα σε ένα κουτί. Αυτή η εντολή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού “κυνήγι θησαυρού”.

5. Το παιχνίδι του Κυπέλλου

Πάρτε τρία πανομοιότυπα κύπελλα από την κουζίνα σας, τα ευθυγραμμίστε σε μια σειρά και κρύψτε μια λιχουδιά κάτω από ένα από αυτά. Αφήστε το σκυλί σας να σας παρακολουθήσει να βάζετε τη λιχουδιά κάτω από ένα κύπελλο, ώστε να μπορεί να δει ότι θα υπάρξει μια ανταμοιβή για να αποκτήσει ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια, αλλάξτε θέσεις στα κύπελλα — όσο πιο γρήγορα μετακινείτε τα κύπελλα τόσο ανεβαίνει και ο βαθμός δυσκολίας του παιχνιδιού.

Αφήστε το σκυλί σας να επιλέξει το σωστό κύπελλο με τη μύτη ή το πόδι του και να σηκώστε το κύπελλο επάνω. Αν το βρήκε, κερδίζει τη λιχουδιά!

Αν δεν το βρει, ανακατέψτε τα κυπελάκια και δοκιμάστε ξανά.

dogway.gr